Uykuları bölen yaz sineklerine kesin çözüm! 30 saniyede kovuyor

Yaz mevsiminde sinekler sık sık uykuları böler. Sinek kovucu tedbirler ise rahat bir uyku sağlar. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler...

Sinekler yaz mevsiminde daha sık görülür. Açık pencerelerden odalar sızan sinekler vücutta tahribat yaratırlar. Peki sinek kovucu nasıl yapılır? İşte yanıtı...

LİMON VE KARANFİL

Sadece limon ve karanfil kullandığınız bu yöntemi deneyen birçok kişi, epey işe yaradığını söylüyor. Bunun için bir limonu ortadan ikiye kesin ve karanfilleri limonun kestiğiniz tarafına sık bir şekilde batırın. İç ve dış mekanlara, pencerenin önüne hatta pikniğe gittiğinizde sineklerin yaklaşmasını istemediğiniz bölgeye bu limonları yerleştirebilirsiniz.

SU DOLU ŞEFFAF POŞET

Daha önce duymamış olabilirsiniz ya da bu yöntem size fazla basit gelmiş olabilir, ancak içi su dolu şeffaf poşetleri gün ışığında sinek kovucu olarak kullanabiliyorsunuz. Üstelik böcek bilimciler bile bu konuda hemfikir!

Açıklaması basit, sineklerin gözlerinde yaklaşık 3000'er tane lens bulunur. Bu sayede ışığı ve hareketi çok iyi algılarlar. Şeffaf poşetlere su doldurup kapı ve pencerelere astığınızda ise sudan yansıyan ışık sineklerin yönünü şaşırmasına ve diğer tarafa uçmasına neden olur. Ancak unutmayın, bu yöntem yalnızca gün ışığında işe yarıyor!

ESANSLI YAĞLAR

Esanslı yağ karışımları gerçekten etkili sinek kovucu özelliklere sahip, üstelik evinize bıraktıkları kokular da harika. Bunun için 4 bardak elma sirkesine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı doğal bulaşık deterjanı, yaklaşık 20 damla biberiye yağı, 20 damla fesleğen yağı ve 20 damla nane yağını spreyli bir şişeye koyup karıştırın. Bu karışım karşılaşabileceğiniz birçok tariften daha güçlü ve etkilidir. Üstelik minik meyve sineklerini de uzak tutma etkisi gösterir. Karışımı evin içinde, dışında hatta çiftliklerde hayvan barınaklarında bile kullanabilirsiniz.