Merve Kantarcı Çulha
Sabahları aç karnına kayısı yemenin birçok faydası olabilir, özellikle de kuru kayısı tüketildikten sonra bir bardak su içilirse katmerli fayda sağlayabilir.
Kayısı lif zengini olduğu için bağırsakları çalıştırır. Kabızlığı önlemeye yardımcı olur, özellikle kuru kayısı bu konuda etkilidir.
SABAHLARI AÇ KARNINA KAYISI YEMENİN FAYDALARI
Karaciğer Dostu
Aç karnına tüketildiğinde, karaciğerin temizlenmesine destek olabilir. Antioksidan içeriğiyle toksin atımını kolaylaştırır.
Enerji ve Zindelik
Doğal şeker içerdiği için güne enerjik başlamanı sağlar. Kan şekerini ani yükseltmeden dengeler.
Demir ve Anemi Desteği
Özellikle kuru kayısı demir içerir, düzenli tüketildiğinde kansızlıkla mücadeleye yardımcı olabilir.
Antioksidan Kaynağı
A, C ve E vitaminleri içerir. Hücreleri serbest radikallerden koruyarak yaşlanmayı yavaşlatabilir.
Tüketirken Dikkat!
Kuru kayısı tüketeceksen günde 2–4 adet yeterlidir. Fazlası ishale neden olabilir. Taze kayısıda ise 3–5 adet idealdir.
Şeker hastasıysan miktar konusunda doktora danışmanda fayda var.