Sütlacın kıvamını tutturmak herkesin harcı değil. Sütlaç yaparken pirincin iyice yumuşaması gerekir. İşte detaylar...
FIRINDA SÜTLAÇ İÇİN MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 su bardağı su
Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
FIRINDA SÜTLAÇ NASIL YAPILIR?
Fırında sütlaç için öncelikle pirinci haşlayalım.
Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pirinçler yumuşayıp pişene kadar haşlayın.
Çok az sulu kalacaktır.
Diğer malzemeleri ekleyelim ve sütlacı pişirelim.
Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın.
Bu arada bir kap içerisinde nişasta ve suyu pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın.
Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz.
10-15 dk. daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
Sütlaçları fırına sürelim.
Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın.
Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin.
Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.
180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın.
Afiyet olsun.