Üstü nar gibi içi cillop gibi! Tam kıvamında fırında sütlaç tarifi

Sütlaç hafif ve lezzetli Türk tatlılarının başında geliyor. Çay eşliğinde tüketilen sütlacın yapılışı çok pratik. Üstü nar gibi kızaran sütlaç tarifini derledik. Peki lezzetli sütlaç nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Sütlaç pratik ve enfes bir tadıma sahip. Sütlacın içerisine katılan nişasta iyice karıştırılmalı. Peki lezzetli sütlaç nasıl yapılır?

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?

Malzemeler

1 litre süt

1 su bardağı şeker

Yarım su bardağı pirinç

3 yemek kaşığı buğday nişastası

1 paket vanilya

2 su bardağı su

Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?

Fırında sütlaç için öncelikle pirinci haşlayalım.

Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pirinçler yumuşayıp pişene kadar haşlayın.

Çok az sulu kalacaktır.

Diğer malzemeleri ekleyelim ve sütlacı pişirelim.

Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın.

Bu arada bir kap içerisinde nişasta ve sütü (suyu) pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın.

Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz.

10-15 dk. daha kaynatıp ocağın altını kapatın.

Sütlaçları fırına sürelim. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın.

Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin

Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.

180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın.

Afiyet olsun.