Ustasından tescilli Sinop mantısı tarifi

''Bugün ne pişirsem?'' diyenler için ustasından Sinop mantısı tarifi hazırladık. Şehir dışından sipariş alan tescilli Sinop mantısı kulak şeklinde katlanıp tepesi dağa benzer şekilde kıvrılıyor. İşte marifetli ellerden Sinop mantısı tarifi...

IHA

Tescilli Sinop mantısı tarifi hem lezzetiyle hem de görünümüyle iştah kabartıyor. "Bugün ne pişirsem?" diye araştırma yapıyorsanız ustasından Sinop mantısı tarifi işinizi kolaylaştıracak.

İHA'da yer alan habere göre Sinop mantısının ünü, ülke sınırlarını aştı. Siparişlere yetişemeyen mantı üreticileri, kargoyla şehir dışına gönderiyor.

SİNOP MANTISININ SIRRI

Ustalıkla yoğrulan, ince açılan hamurdan küçük kare parçalar yapıp, içine önceden hazırlanmış kıyma ve soğan karışımı yerleştiriliyor.

Kulak şeklinde katlanıp tepesi dağa benzer şekilde kıvrılıyor. Sıcak suda bir süre haşlandıktan sonra üzerine olmazsa olmazı tereyağı, isteğe göre ceviz veya yoğurt dökülerek servise sunuluyor.

Eşsiz lezzetiyle yiyenlerin damaklarını şenlendiren Sinop mantısını bir yiyen unutamıyor. Siparişlere yetişemeyen mantı üreticileri de bu lezzeti kargoyla başka şehirlere gönderiyor.

"MANTI İÇİN SİNOP'A GELİYORLAR"

Kentte 20 yıldır mutfak ustası Nurgül Kalyoncu, özellikle mantı yemek için kente gelenlerin olduğunu belirterek, şöyle konuşuyor:

"Mantı deyince akla Kayseri gelirdi, şimdi o algıyı da kırdık. Mantı deyince insanların aklına Sinop mantısı geliyor. Dünyadan ve Türkiye'den her yerden insanlar, geldiğinde ilk önce Sinop mantısı yapan yerlere akın ediyorlar. Şehir içine ve şehir dışından istekler oluyor. Fırınlayıp şehir dışına da kargo ile gönderebiliyoruz."

3 adımda mükemmel pilav tarifi! Tane tane pilavın püf noktası

Ailesine düşkün 3 burç