Ustasından güllacın püf noktası

Güllaç Ramazan'da iftar sofralarının en çok sevilen tatlılarının başında geliyor. Peki, güllacın püf noktası nedir? Sütlü şerbetle yufkaların ıslatılması, aralarına ceviz konularak, kat kat dizilmesi ve soğuk ortamda bekletilmesiyle yapılan güllacın püf noktası işçiliği. İşte Manisalı ustalardan güllaç tüyoları...

DHA

Ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti güllaç tarifi ve püf noktası en çok araştırılan tatlı tariflerinin başında geliyor. Peki, güllaç nasıl yapılır, güllacın püf noktası nedir? İşte Manisalı ustalardan güllaç tarifi...

DHA'da yer alan habere göre Manisalı güllaç ustaları, yufka, süt ve şeker üçlüsünden oluşan ve hafif olmasıyla iftar sonrası rahatlıkla tüketilebilen bu tatlıyı müşterilerine yetiştirmek için yoğun mesaiye başladı.

Ustalar, sütlü şerbetle yufkaların ıslatılması, aralarına ceviz konularak, kat kat dizilmesi ve soğuk ortamda bekletilmesiyle yapılan, üzeri ağırlıklı olarak çekilmiş Antep fıstığı ve kokteyl kirazı ile süslenen tatlı talebine yetişmekte güçlük çekiyor.

GÜLLACIN PÜF NOKTALARI

Güllaç ustası Selahattin Erdoğan, güllacın püf noktalarını şöyle sıralıyor:

"Ramazan ayının başlamasıyla birlikte bizim de güllaç mesaimiz başladı. Bu yıl cevizlisinin kilosunu 40 liradan, Antep fıstıklısının kilosunu ise 80 liradan satıyoruz.

Güllaç tatlısının püf noktası işçiliğinde gizli. Sütü ve cevizinin güzel olması gerekiyor.

Yoğun talep var. Müşterilerimize yetiştirmekte zorluk çekiyoruz."