Ustaların menemen tarifi! Domatesi böyle doğramak lezzetini arttırıyor

Kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı menemen. Menemen içerisine katılan baharatlarla harika bir tat alıyor. Peki ustaların menemen tarifi ne? İşte menemenin püf noktası...

Menemen denilince akan sular duruyor. Ah bir de ekmeğe bandırıp yemenin lezzeti çok başka. Peki ustaların menemen tarifi ne? İşte menemenin püf noktası...

PÜF NOKTASI DOĞRAMA

Soğan, domates ve biberler ayrı ayrı ve çok küçük olacak şekilde doğranmalı. Tüm malzemeler karıştığında birbiri içerisinde karışması ve kaybolması önemli bir nokta. Böylece pişirme sırasında tüm sebzeler eşit şekilde pişerken lezzetleri de homojen bir şekilde dağılabilir.

Tereyağı tercih etmek, menemenin lezzetini artıracaktır. Yağın erimesinin ardından soğanı ekleyin ve hafif pembeleşene kadar kavurun. Sırasıyla biberi de ekledikten sonra biraz daha kavurun ve en son olarak domatesi ekleyin. Bu sırayla gittiğinizde sebzelerin de pişme sırasını doğru izlemiş olursunuz.

YUMURTA EKLEME

Sebzeler yeterince kavrulduktan sonra yumurta ekleme aşaması da oldukça önemli hale geliyor. İster direkt tava içine kırabilir isterseniz ayrı bir yerde yumurtaları karıştırarak tavadaki sebze karışımına ilave edebilirsiniz. Fakat homojen bir karışım için yumurtaları ayrı bir kasede çırparak tavaya eklemek daha doğru bir yöntem.

Tüm bu işlemlerin ardından karışımı bir süre kapağını kapatarak kısık ateşte pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Yapılışı 15 dakika! Nefis tavuklu yemek arayanlara tavuklu fajita tarifi