Ustaları bile kıskandıracak tarif! Çıtır çıtır sodalı kıymalı börek nasıl yapılır?

Her saatte tüketilen kıymalı börek, kahvaltıya özel bir tarifle sofralarınızda yer alacak. Ustaların bile kıskanacağı bu tarifler çıtır çıtır bir lezzet tüketeceksiniz. Çayın ya da ayranın yanına yakışan doyurucu kıymalı börekteki soda detayı şaşırttı. Peki sodalı kıymalı börek nasıl yapılır? İşte o tarif...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Doğu Anadolu mutfaklarının en çok tüketilen lezzetlerinden biri olan kıymalı böreğin en güzel halini sizler için araştırdık. Doyurucu olan kıymalı böreğin bu tarifi ustaları bile kıskandırır. Kahvaltının yanı sıra gün içinde misafirlere ikram etmek için de yapılan kıymalı böreği aynı zamanda iş ve okul beslenmesinde de kullanabilirsiniz.

Bu tariflere kendinize hayran bırakacağınız lezzetli kıymalı böreği yaparken bazı detaylar ve püf noktalar var.

SODALI KIYMALI BÖREK NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

200 gram dana kıyma

1 adet kuru soğan

Yarım demet maydanoz

Bir tatlı kaşığı kadar kuş üzümü

Bir tatlı kaşığı kadar rendelenmiş ceviz

4 yaprak ince yufka

Yarım şişe soda

Bir tatlı kaşığı galeta unu

Bir yemek kaşığı kadar tereyağı

Bir bardak sıvıyağ

YAPILIŞI

Yufkaları mutfak tezgahına açın.

Üçgen şeklinde dilimlere ayırın.

Akabinde bir çay kaşığı sıvıyağ ve sodayı karıştırıp fırça yardımıyla yufkalara sürün.

Ardından bir tavaya tereyağını koyup sopanı ince kıyım kesin ve koyun.

Maydanoz ve kıymayı ilave edip karıştırın.

10 dakika sonra kuş üzümü, baharalar, ceviz ve tuz ilave edin.

Çok az miktarda soda dökün.

Karıştırıp 15 dakika sonra ocaktan alın. İçiniz soğurken yeniden yufkalara soda yağ karışımından sürün.

Soğuyan içi üçgenlerin tam ortasına koyun ve kenarları içeri alarak sarın.

Bir yumurtayı kasede iyice çırpın.

Her böreği önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızartın.

Yağ çeken havlu kağıdın üzerine koyun.

Afiyet şifa olsun...

Türk usulü pizza! En lezzetli domatesli peynirli kahvaltılık ekmek tarifi