AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Doğu Anadolu mutfaklarının en çok tüketilen lezzetlerinden biri olan kıymalı böreğin en güzel halini sizler için araştırdık. Doyurucu olan kıymalı böreğin bu tarifi ustaları bile kıskandırır. Kahvaltının yanı sıra gün içinde misafirlere ikram etmek için de yapılan kıymalı böreği aynı zamanda iş ve okul beslenmesinde de kullanabilirsiniz.
Bu tariflere kendinize hayran bırakacağınız lezzetli kıymalı böreği yaparken bazı detaylar ve püf noktalar var.
200 gram dana kıyma
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Bir tatlı kaşığı kadar kuş üzümü
Bir tatlı kaşığı kadar rendelenmiş ceviz
4 yaprak ince yufka
Yarım şişe soda
Bir tatlı kaşığı galeta unu
Bir yemek kaşığı kadar tereyağı
Bir bardak sıvıyağ
Yufkaları mutfak tezgahına açın.
Üçgen şeklinde dilimlere ayırın.
Akabinde bir çay kaşığı sıvıyağ ve sodayı karıştırıp fırça yardımıyla yufkalara sürün.
Ardından bir tavaya tereyağını koyup sopanı ince kıyım kesin ve koyun.
Maydanoz ve kıymayı ilave edip karıştırın.
10 dakika sonra kuş üzümü, baharalar, ceviz ve tuz ilave edin.
Çok az miktarda soda dökün.
Karıştırıp 15 dakika sonra ocaktan alın. İçiniz soğurken yeniden yufkalara soda yağ karışımından sürün.
Soğuyan içi üçgenlerin tam ortasına koyun ve kenarları içeri alarak sarın.
Bir yumurtayı kasede iyice çırpın.
Her böreği önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızartın.
Yağ çeken havlu kağıdın üzerine koyun.
Afiyet şifa olsun...