AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Çok az malzemeyle yapılan kaymaçina tatlısı Üsküp mutfağının en gözde tatlısıdır. Yapımı oldukça basit olan bu lezzetle beş çaylarınızı renklendirebilirsiniz. Sütlü tatlılar arasında en hafifi olan kaymaçina Osmanlı mutfağında sıklıkla tüketilirdi. Vanilyanın özüyle yapılan bu lezzet aynı zamanda uzun süre tok tuttuğundan diyet listelerine ara öğün olarak eklenebilir.
3 adet yumurta
Yarım litre süt
Bir su bardağı şeker
3 yemek kaşığı vanilya özü
Derin cam bir kasede yumurta ve şekerleri blendrdan geçirin.
Karışımın beyaz olmasını sağlayın.
Akabinde ocağa sütü koyup içine vanilya özünü ekleyip kaynatın.
15 dakika sonra karışımı ekleyin ocaktan alıp ısıya dayanıklı cam tepsiye boşaltın.
Arından fırına verin. 160 derece açtığınız fırında 60 dakika pişirin.
Tatlınız fırın sonrası servise hazır.
Dilerseniz üzerine fındık parçacıkları ilave edin.