Üsküp mutfağının en gözde tatlısı! Kaymaçina nasıl yapılır?

Balkanların en gözde ülkesi Makedonya'nın başkenti Üsküp'ün en meşhur lezzetlerinden biri olan kaymaçina tatlısını sizler için araştırdık. Evde yapabileceğiniz tatlılar listesine ekleyeceğiniz kaymaçina tatlısıyla beş çaylarınızı şenlendirin. İşte Kaymaçina tatlısının en pratik tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Çok az malzemeyle yapılan kaymaçina tatlısı Üsküp mutfağının en gözde tatlısıdır. Yapımı oldukça basit olan bu lezzetle beş çaylarınızı renklendirebilirsiniz. Sütlü tatlılar arasında en hafifi olan kaymaçina Osmanlı mutfağında sıklıkla tüketilirdi. Vanilyanın özüyle yapılan bu lezzet aynı zamanda uzun süre tok tuttuğundan diyet listelerine ara öğün olarak eklenebilir.

ÜSKÜP USÜLÜ KAYMAÇİNA TATLI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

3 adet yumurta

Yarım litre süt

Bir su bardağı şeker

3 yemek kaşığı vanilya özü

YAPILIŞI

Derin cam bir kasede yumurta ve şekerleri blendrdan geçirin.

Karışımın beyaz olmasını sağlayın.

Akabinde ocağa sütü koyup içine vanilya özünü ekleyip kaynatın.

15 dakika sonra karışımı ekleyin ocaktan alıp ısıya dayanıklı cam tepsiye boşaltın.

Arından fırına verin. 160 derece açtığınız fırında 60 dakika pişirin.

Tatlınız fırın sonrası servise hazır.

Dilerseniz üzerine fındık parçacıkları ilave edin.

Afiyet şifa olsun...

Yemeklerden sonra tercih edilen muazzam lezzet! Vişneli zencefilli ayva tatlısı tarifi

Püf noktasını unutmayın! Puf gibi kabaran pişi tarifi