Urfa usulü kazan kebabı nasıl yapılır? İşte kazan kebabının püf noktası

Urfa usulü kazan kebabı patlıcan ve kıymayla hazırlanan lezzetli bir ana yemektir. Kazan kebabının püf noktası ise patlıcan kesiminin farklı olmasıdır. İşte Urfa usulü patlıcan kebabı tarifi ve malzemeleri...

Urfa usulü patlıcan kebabının tarifi merak ediliyor. Patlıcan ve kıymanın bir araya gelmesiyle hazırlanan kazan kebabının püf noktası patlıcanların kesilmesi ve pişirilmesidir. İşte Urfa usulü patlıcan kebabı tarifi ve malzemeleri

KAZAN KEBABI TARİFİ MALZEMELER

700 gram dana kıyma

1 kilo patlıcan

3 tane domates

2 tane kuru soğan

2 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı yeni bahar

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı domates salçası

Maydanoz

2 yemek kaşığı sıvıyağ

2 su bardağı su

Kişniş, kimyon, karabiber, karanfil

KAZAN KEBABI YAPILIŞI

Urfa usulü kazan kebabının püf noktası patlıcanların kesilmesidir. Bu nedenle patlıcanları 2-3 cm aralıklarla kopartmadan kesikler atın.

Soğanları, maydanozları minik minik doğrayın ve baharatlarla kıymayı karıştırın. Tuz, pul biber, salça, yenibahar ve sıvıyağ da ekleyerek yoğurun.

Elde edilen harçtan küçük parçalar alıp patlıcanların kesilen aralarına yerleştirin ve tencereye dizin.

Sosu için rendelenmiş domatese su katın ve kazan kebaplarının üzerine dökün. Kazan kebabı kaynayıncaya kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun...