Okan Kabuk
Unutkanlık problemi birçok farklı sebepten dolayı ortaya çıkabilir. Nitekim unutkanlık probleminin temelinde vitamin eksiklikleri ve hormon dengesizlikleri de olabilir. Ayrıca bu noktada, hafızayı güçlendirebilen bazı besinler de bulunuyor. Söz konusu besinler, güçlü hafızanın adeta sırrı gibi de görülebiliyor.
Güçlü bir hafıza, unutkanlık riskinin azalması konusunda faydalı olabiliyor. Ayrıca hafızanın güçlendirilmesi için bazı besinlerin tüketilmesi de önerilebiliyor. Söz konusu besinlerden ilki, ceviz olarak ön plana çıkabiliyor. Nitekim ceviz, unutkanlık problemine karşı faydalı olabiliyor.
Ceviz: Hafıza için tavsiye edilebilen ceviz; omega-3 ve 6 yağ asitleri, kalsiyum, demir, fosfor ve potasyum bakımından zengin olarak biliniyor. Ayrıca unutkanlık problemine karşı önerilebiliyor.
Diğer Besinler: Cevizin yanı sıra unutkanlık problemi için yaban mersini ve yağlı balıklar da tavsiye edilebiliyor.
Hafıza konusunda İbn-i Sina, asırlar öncesinden besin tavsiyesinde bulundu. İbn-i Sina'nın önerdiği besinler, güçlü bir hafızanın sırrı gibi de görülebiliyor. Nitekim İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği besinlerden biri, zencefil olarak ön plana çıkabiliyor.
Zencefil: İbn-i Sina'nın bin yıl öncesinden tavsiye ettiği zencefil, hem hafızanın güçlendirilmesinde faydalı olabiliyor hem de sindirim sisteminin kolaylaşmasında yardımcı olabiliyor.