Unutkanlık krizine son! İşte zeka geliştiren liste, beyni sıfırlıyor

Anahtarınızı en son nereye bıraktığınızı hatırlamamak, dün yediğiniz bir yemeyi unutmak ya da evden çıkarken ışıkları kapatıp kapatmadığını hatırlamamak hepimizin gün içinde şahit olduğu şeyler. Bu unutkanlıklar beyninizin egzersize ihtiyacı olduğunu gösterir. Zeka geliştiren bir liste hazırladık. Bu liste sizi ve zekanızı kendine getirebilir.

Beyni meşgul eden her şey unutkanlık için bir zemin hazırlama ürünüdür diyebiliriz. Peki her şey bu kadar yoğunken ve karmaşıkken zekamızı, beynimizi nasıl koruyacağız?

Uzmanlara göre, zekayı korumak ve unutkanlığı engellemek için beyin egzersizleri şart. Özellikle ev içinde bazı unutkanlıkları sık yaşıyorsanız beynin ihtiyaç duyduğu egzersizi yaptırmanın zamanı gelmiş demektir.

ZEKA GELİŞTİREN BEYİN EGZERSİZLERİ

Fiziksel zindelik hakkında çok şey söylense de aynı şey zihinsel sağlık için geçerli değildir. Teknoloji de tükettiğimiz besinler de bundan kısmen sorumludur. Bir zamanlar hepimizin kafasında telefon numaraları vardı ve şimdi bir telefon numarasını bile hatırlayabiliyor musunuz? Çoğumuzun cevabı tabi ki hayır. İşte zeka geliştiren beyin egzersizleri...

Yapboz

Çocukken bir yapbozu bir araya getirmeyi ne kadar sevdiğimizi hatırlıyor musunuz? Neden bıraktığımızı bilmiyorum çünkü bir yapboz üzerinde çalışmak beyninizi güçlendirmek için mükemmel bir yoldur. Bir yapbozu bir araya getirirken, farklı parçalara bakmanız ve daha büyük resimde nereye uyduklarını bulmanız gerekir. Bu, beyninize meydan okumak ve egzersiz yapmak için harika bir yol olabilir.

Kart oyunları

En sevdiğiniz kağıt oyununu tekrar oynamak için bir bahane arıyorsanız, işte size bir bahane. İskambil oyunu oynamanın yetişkinler için zihinsel olarak uyarıcı bir aktivite olduğu kanıtlanmıştır. Hızlı bir kart oyunu beynin çeşitli bölgelerinde daha fazla beyin hacmine yol açabilir. Hepsi bu kadar değil; hafıza ve düşünme becerilerini de geliştirebilir.

Sudoku

Çocukken bu oyun çoğumuza zor gelmiştir. O zamanlar anlamadıysanız bile şimdi yapmanın tam zamanı. Sudoku, kısa süreli hafızaya dayanan bir sayı yerleştirme oyunudur. Bir sudoku bulmacasını tamamlamak için ileriye bakmanız ve sonuçların izini takip etmeniz gerekir. Bu tür bir oyun kısa süreli hafızayı geliştirmek için faydalıdır.

Bulmaca

Tüm zamanların en iyi klasik beyin eğitmeni. Sözel dili geliştirmeye yardımcı olur ve ayrıca hafızanızı keskinleştirir. Bulmaca çözmenin hem çevrimiçi hem de çevrimdışı birçok yolu vardır. Ayrıca bulmacaların birçok seçeneğini çevrimiçi olarak kolayca bulabilirsiniz.

İnternetteki zeka oyunları

Gazete bulmacalarını kim, nereden bulacak diyorsanız uygulamalar veya zeka oyunları indirebilirsiniz. Bu zeka oyunları da en köklü beyin eğitimi ve zihinsel fitness programlarından biridir. Günde üç oyun oynamak için ücretsiz bir hesaba kaydolabilir veya daha fazla teklif için abonelik hizmetini seçebilirsiniz.