Unutkanlık karşıtı 2 besin! İşte güçlü hafızanın sırrı…

Unutkanlık sorunu birçok insanı endişelendirir. Bu nedenle hemen herkes güçlü bir hafızaya sahip olmak isteyebilir. Ayrıca güçlü bir hafızaya sahip olmak için bazı besinlerin tüketilmesi tavsiye ediliyor. İşte unutkanlık karşıtı gibi görülen 2 besin…

Unutkanlık probleminin temelinde hormon dengesizlikleri ve vitamin eksiklikleri olabiliyor. Ayrıca unutkanlık sorunu, yaşın ilerlemesiyle birlikte Alzheimer olarak da görülebiliyor. Öte yandan hafızanın kuvvetlenmesi için bazı besinlerin tüketilmesi tavsiye ediliyor. Çünkü söz konusu besinler, unutkanlık probleminin karşıtı olarak gösterilebiliyorlar.

UNUTKANLIK KARŞITI 2 BESİN

Unutkanlık riskinin azaltılmasında birçok farklı besin faydalı olabiliyor. Ancak bu besinlerden 2'si, diğerlerine kıyasla ön plana çıkabiliyor. İşte hafızanın güçlenmesinde yardımcı olabilen 2 besin şu şekilde, balık ve ceviz.

Balık: Hafızanın güçlenmesi için tavsiye edilen balık, omega-3 zengini olarak biliniyor. Beyin sağlığının kuvvetlenmesinde, korunmasında ve unutkanlık riskinin azaltılmasında yardımcı olabiliyor. Öte yandan hafızanın güçlenmesi için haftada en az 2 kez yüksek seviyede omega-3 içeren balıkların tüketilmesi öneriliyor. Bu balıklardan bazıları; istavrit, sardalya, lüfer ve hamsi olarak sayılabiliyor.

Ceviz: Omega-3 ve 6 yağ asitleri, fosfor, demir, potasyum ve kalsiyum bakımından zengin olan ceviz, hafızanın güçlenmesinde faydalı olabiliyor. Ayrıca beyin sağlığının güçlenmesi için günde 3-4 tam ceviz tüketilmesi tavsiye edilir. Öte yandan çocuklarda günde en az 2 ceviz tüketilmesi öneriliyor.