Katmer sevilen kahvaltılıkların başında geliyor. Katmer Anadolu'da çok fazla tüketiliyor. Katmer hamurunun yumuşacık olması için 10 dakika bekletilmesi gerekiyor. İşte detaylar...
KATMER TARİFİ
4 bardak un 400 gr
2 bardak su 400 ml
1 tatlı kaşığı tuz
Sürmek için
150 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 kaşık un
YAPILIŞI
Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim hamuru 10 dakika dinlendirin.
8 bezeye ayırın bezeleri 10 dakika dinlendirin.
Dinlenen bezeleri un ile açın yağlayın ve iki yufkayi üst üste serin katlayın ve rulo şeklinde sarın bir köşeye alın.
Diğerlerinide aynı şekilde hazırlayın rulo yu ikiye bölün bastırın sekiz adet katmer çıkıyor.
Hazırladığımız hamuru buzlukta on beş dakika bekletin yağı donsun.
Az un serperek açın ve arkalı önlü pişirin.
Pişirirken fırçayla az yağ sürün.
Püf noktası un ve yağ karışımı ve pişirirken iki kaşık yardımıyla sıkıştırarak pişirmek...