Ünlülerin zayıflık sırrı yaban mersininin faydaları

Yaban mersini ünlülerin kahvaltıdan ara öğüne kadar sofrada eksik etmediği meyvelerin başında geliyor. Çağla Şıkel, Yasemin Özilhan ve Ivana Sert gibi birçok ünlü beslenme öğünlerinde yaban mersiniyle ilgili sosyal medyada önerilerde bulunuyor. Hatta sağlıklı beslenme denilince ilk akla gelen yulaf, çilek, süt ve yaban mersininden oluşan tarifler oluyor. Peki, ünlüler yaban mersinini neden bu kadar çok tüketiyor? Yaban mersini neye iyi geliyor?

Çağla Şıkel'den Yasemin Özilhan'a kadar birçok ünlünün beslenmesinde yaban mersininin yer aldığını görüyoruz. Ünlüler hem diyet listelerinde hem de beslenme düzeninde mutlaka bu meyveye yer veriyor. Peki, yaz sofralarında eksik olmayan yaban mersini neden çok tüketiliyor?

Yaban mersini yulaf, çilek süt gibi birçok besinle kahvaltılarda ya da ara öğünlerde tüketiliyor. Özellikle ünlülerin diyet listelerinden eksik olmayan bu güzel meyve, çay, marmelat ve kuru meyve gibi birçok şekilde kullanılabiliyor. Bağışıklığı güçlendiren yaban mersini, lif içeriği oldukça az olan bir bitki olması itibarıyla kilo vermeye yardımcıdır.

Doygunluk hissi sağlayan yaban mersini, içerdiği vitamin ve mineralle vücudu besliyor. Dünyada da tüketimi çok yaygın olan yaban mersini, Türkiye'de de yetişiyor.

YABAN MERSİNİN FAYDALARI

Zayıflamayı kolaylaştırır

Cilt için faydalıdır

Kanserle savaşmaya yardım eder

Kemik sağlığına iyi gelir

Yüksek antioksidan içeriğine sahiptir

Beyin sağlığına iyi gelir

Kan basıncını düşürür

Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar

Kalp sağlığını korur

Şeker hastalığına iyi gelir

Birçok vitamin ve mineral madde içerir

Yaban mersini doğal antibiyotik özelliğine sahiptir.

İdrar yolunu bakterilerden temizler