Ünlülerin kabızlık ilacı bu meyve! Yiyen yaşadı, yaşlanmıyor

Ünlüler fit görünmek için kabızlığı engelleyen meyveler tüketiyor. Kabızlık önleyici meyvelerin başında ise yaban mersini geliyor. Lif ve vitamin açısından besleyici olan bu meyve bağırsakları çalıştırıyor. İşte kabızlık ilacı dediğimiz meyvenin faydaları…

Yaz aylarında yemek yeme düzeni değişiyor. Durum böyle olunca kabızlık kaçınılmaz oluyor. Ünlüler böyle durumlara engel olmak için yaban mersinini sofralarından eksik etmiyor. Çünkü yaban mersini adeta kabızlık ilacı olabilecek bir meyve...

Ünlülerin en sık tükettiği meyvelerin başında yaban mersini geliyor. Zaman zaman Ebru Şallı'nın Çağla Şıkel'in, Yasemin Özilhan'ın bu meyveyi tariflerinde kullandığını görüyoruz. Küçük, mor renkli olan bu meyve çiğ tüketilebilir, tatlılar, smoothieler ve yoğurtlar gibi çeşitli yiyeceklerin içine eklenebilir.

Bazı araştırmalar, yaban mersini tüketiminin beyin fonksiyonunu destekleyebileceğini göstermektedir. Özellikle yaşlı bireylerde bilişsel gerilemeyi azaltabilir ve belleği iyileştirebilir.

YABAN MERSİNİNİN FAYDALARI

Kronik hastalık riskini azaltır

İyi bir C vitamini ve K vitamini kaynağıdır. Bu yüzden hastalıklara karşı korur

Strese iyi gelir

Bir fincan yaban mersini antioksidan deposudur

Düşük kalorili olmasının yanı sıra yaban mersini besin açısından yoğundur

Bağışıklığı güçlendirir

Kemik ve kas gücünü artırır

Kolesterolü yönetmeye yardımcı olur

Yaban mersini çözünür lif bakımından yüksektir. Bu da bağırsakların çalışmasına yardımcı olur

Kan şekerini yönetmeye yardımcı olur. Şekeri yükseltmez. Bazı çalışmalar, yaban mersini tüketiminin kan şekeri kontrolüne yardımcı olabileceğini ve tip 2 diyabet riskini azaltabileceğini öne sürmektedir.