''Ünlülere tasarım hazırlarken fanlara da önem veriyoruz'' İşte modanın nabzı

Moda her gün yeni bir şeyler sunuyor. Sanatçılar ise bu yolda popülerliği belirleyen en önemli isimler. Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'ya açıklamalarda bulunan Modacı Emrullah Köroğlu, son trendleri anlattı. Seda Sayan'dan Çağla Şıkel'e kadar birçok ünlü isme tasarım hazırlayan Köroğlu, modayı takip edenlere tavsiyede bulundu.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Çağla Şıkel, Seda Sayan gibi ünlü isimlerin giyindiği her şey hemen hemen çok konuşuluyor. Çünkü moda biraz da popülerlikle ortaya çıkıyor. Peki, siz moda diye her şeyi giyinenlerden mi yoksa ünlülerin modasını takip edenlerden misiniz? Modaya uyum sağlamanın ilk koşulu insanın kendi bedenini ve tarzını doğru tanımasıdır. Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'ya açıklamalarda bunan Modacı Emrullah Köroğlu, modayla ilgili son trendleri anlattı.

ZIT RENKLERİ SIK GÖRECEĞİZ

Modada eskinin izlerini sık görüyoruz. Bu yaz vitrinlerde en çok hangi renkler, hangi parçalar göreceğiz?

Aslında sokaklarda adeta sanat eserlerinin dolaştığını diyebiliriz. Çünkü Türkiye'de geçmişle geleceğin harmanlanmış hâline, yaşam standartlarına göre değişen ve gelişen moda dünyasını yakalamak mümkün. Ve gün geçtikçe istenilen tonlar arasındaki dereceyi artırıp bir birine zıt olan renkleri birleştirerek ton hâline getirmek popülerlik kazanıyor. Örneğin, yeşile pembe, fuşyaya mavi, ya da üç renkten oluşturarak kırmızı siyah beyaz, gibi buna benzer zıt renkler vitrinlerde görünmeye başladı.

Çağla Şıkel'den Seda Sayan'a ve Ebru Akel'e kadar birçok ünlüye özel tasarım hazırladınız. Ünlülerle çalışmanın zorluğu nedir sizce? Size gelen talepler en çok hangi yönde oluyor?

Sanatçı, oyuncu veya mankenlere tasarım hazırlarken, onların mevcut klaslarını koruyacak şekilde ve hatta daha üst düzeylere çıkaracak, sahnedeki duruşlarının daha sağlam olması için, özgüvenlerini arttıracak kişiye özel işler yapmaya çalışıyorum. Tabiri caizse milimetrik hesaplamalar yapmak zorunda kalıyorum, çünkü tasarımımı taşıyan ve onları takip eden fanlarını mutlu etmek de önemli. Ama ortaya çıkan güzel sonuçların mutluluğu her çabaya ve de yorgunluğa değiyor.