Patates kızartmasını bir de böyle deneyin! Hazırları aratmıyor

''Evde ne kadar patates kızartması yapsam da restoranlardaki lezzet olmuyor.'' diyorsanız size ünlü markaların lezzetini aratmayan patates kızartması tarifi hazırladık.

Patates kızartması yaz-kış sevilir. Ama bazılarımız genelde dışardaki patates kızartması lezzetinden vazgeçemeyiz. Çıtır çıtır parlak görünen o patateslerin sırrı aslında sirke ve bal. İşte size hazır patates kızartması tarifi...

MALZEMELER

Patates

Sirke

Bal

Yağ

TARİFİ

Patatesleri dilimleyin. Bir kâse sirkeye 1 yemek kaşığı bal ekleyin ve karıştırın. Ardından daha büyük bir kâseye soğuk su koyun. İçerisine dilimlediğiniz patatesleri atın. Sirkeli karışımla bir güzel karıştırın.

O sırada yağı kızdırın. Yağ ısınırken patatesleri yağlı kâğıda alın. Ardından kızartın. Çıtır çıtır patateslerinizi ister kahvaltıda ister yemeklerinizin yanında tüketebilirsiniz.

Yanmış tava ve tencereleri eski hâline getiren 3 yöntem