Patates kızartması yaz-kış sevilir. Ama bazılarımız genelde dışardaki patates kızartması lezzetinden vazgeçemeyiz. Çıtır çıtır parlak görünen o patateslerin sırrı aslında sirke ve bal. İşte size hazır patates kızartması tarifi...
MALZEMELER
Patates
Sirke
Bal
Yağ
TARİFİ
Patatesleri dilimleyin. Bir kâse sirkeye 1 yemek kaşığı bal ekleyin ve karıştırın. Ardından daha büyük bir kâseye soğuk su koyun. İçerisine dilimlediğiniz patatesleri atın. Sirkeli karışımla bir güzel karıştırın.
O sırada yağı kızdırın. Yağ ısınırken patatesleri yağlı kâğıda alın. Ardından kızartın. Çıtır çıtır patateslerinizi ister kahvaltıda ister yemeklerinizin yanında tüketebilirsiniz.