Ünlü kahvecilerde yok satan cookies tarifi! 3 ay dolapta saklanabilir ilk gün ki gibi taze kalır

Kahve veya çayla harika giden bir tatlı: Cookies. Peki lezzetli mi lezzetli cookies nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? İşte yanıtı...

Misto cookies ara öğün olarak tüketilebilir. Ünlü kahvecilerde çok fazla satılan bu cookieslerin tarifini sizler için yazdık. İşte detaylar...

MİSTO COOKİES TARİFİ

Malzemeler

Yarım su bardağı fındık veya ceviz

1 su bardağı çikolata parçacıkları

6 yemek kaşığı tereyağı

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı beyaz toz şeker

Yarım su bardağı + 1 yemek kaşığı esmer şeker

1,5 su bardağı tam buğday unu

1 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yemek kaşığı süt

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karbonat

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Ortası için kurabiye başına 1 parça çikolata (bitter)

YAPILIŞI

Cam kaseye 6 yemek kaşığı tereyağı, yukarıda bildirdiğimiz miktarda toz şeker, 1 su bardağı tam buğday unu, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karbonat, yarım çay kaşığı kabartma tozu ilave edip ellerinizle güzelce yoğurun. Bu arada tarifte geçen tüm malzemeler oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. 1 yemek kaşığı süt ilave edip son kez yoğurun.

Hamura su bardağı fındık veya ceviz, 1 su bardağı çikolata parçası çikolata parçacıkları ekleyin, son kez yoğurun.

Hamuru streçe sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayın içlerine birer parça bitter çikolata koyun. Tepsiye topları dizip elinizle düzleyin (üzerine avucunuzla bastırarak )

Kurabiyeleri 180 derece sıcak fırında 10-15 dk pişirin. Üzeri çok hafif çatlayıp renk alınca fırından çıkarın.

Fırından kurabiyeyi ilk aldığınızda yumuşak ve çiğ gibi gelebilir ancak soğuduğunda sertleşeceğinden dolayı fazla fırında tutmayın kurabiyeniz sert olur.

Afiyet olsun.