Misto cookies ara öğün olarak tüketilebilir. Ünlü kahvecilerde çok fazla satılan bu cookieslerin tarifini sizler için yazdık. İşte detaylar...
MİSTO COOKİES TARİFİ
Malzemeler
Yarım su bardağı fındık veya ceviz
1 su bardağı çikolata parçacıkları
6 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı beyaz toz şeker
Yarım su bardağı + 1 yemek kaşığı esmer şeker
1,5 su bardağı tam buğday unu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı süt
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Ortası için kurabiye başına 1 parça çikolata (bitter)
YAPILIŞI
Cam kaseye 6 yemek kaşığı tereyağı, yukarıda bildirdiğimiz miktarda toz şeker, 1 su bardağı tam buğday unu, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karbonat, yarım çay kaşığı kabartma tozu ilave edip ellerinizle güzelce yoğurun. Bu arada tarifte geçen tüm malzemeler oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. 1 yemek kaşığı süt ilave edip son kez yoğurun.
Hamura su bardağı fındık veya ceviz, 1 su bardağı çikolata parçası çikolata parçacıkları ekleyin, son kez yoğurun.
Hamuru streçe sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayın içlerine birer parça bitter çikolata koyun. Tepsiye topları dizip elinizle düzleyin (üzerine avucunuzla bastırarak )
Kurabiyeleri 180 derece sıcak fırında 10-15 dk pişirin. Üzeri çok hafif çatlayıp renk alınca fırından çıkarın.
Fırından kurabiyeyi ilk aldığınızda yumuşak ve çiğ gibi gelebilir ancak soğuduğunda sertleşeceğinden dolayı fazla fırında tutmayın kurabiyeniz sert olur.
Afiyet olsun.