Ünlü kahve markasının kapış kapış giden mozaik keki! Altın günlerinde bu tarifi sürekli yapacaksınız

Mozaik kek hafif ve çok lezzetli tarif. Mozaik kek içerisinde kakao da var. Keki yaparken karıştırmak için mikser kullanılmalı. Peki mozaik kek nasıl yapılır?

Hilal Çakır

Ünlü kahve markasının sevilen kekinin tarifini sizler için derledik. Enfes lezzetli mozaik kek nasıl yapılır? Mozaik kek içerisine hangi malzemeler girer?

Çayın yanına veya altın günlerinde yapılacak mozaik kek çok pratik. İşte detaylar...

MOZAİK KEK TARİFİ

150 gr tereyağ

1 su bardağı toz şeker

3 adet l yumurta

1 çay bardağı süt

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Kakaolu kısım için;

2 yemek kaşığı kakao

2 yemek kaşığı süt

YAPILIŞI

Oda ısısındaki tereyağ ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın, ardından içerisine sırayla yumurta ekleyip her eklemede mikserle güzelce çırpın.

Daha sonra süt, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin kek harcının yarısını başka kaba alıp, içerisine kakao ve süt ekleyip çırpın.

Ardından baton kek kalıbını güzelce katı yağla yağlayın dilerseniz biraz un serpin eğer kalıbınıza güvenmiyorsanız riske atmadan yağlı kağıt serin ve sırasıyla kek harçlarını kaşıkla kalıba dökün.

Bir bıçakla alttan yukarı döndürerek karıştırın birkaç defada tezgaha vurun eşit yayılsın hava kabarcıkları çıksın.

Saha sonra önceden ısıtılmış 150° fırında üzeri kabarıp kızarana kadar pişirin.

Kürdan testi yapın temiz çıkıyorsa alın ama fırının kapağını ilk 20 dakika açmayın iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarın servis edin afiyet olsun.