Ünlü isimlerin kansere karşı kalesi bu bitki! Her şeyde az bulunan K vitamini bu bitkide var

Kansere karşı koruyucu bitkilerin başında kale bitkisi geliyor. Yüzyıllardır kullanılan bu şifalı bitki ünlü isimlerin de kansere karşı en güçlü ilacı. Peki, kale bitkisinin diğer faydaları neler, vücudu nasıl etkiliyor?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kıvırcık lahananın en gelişmiş hali olan kale bitkisi kanserin ilacı olabilecek düzeyde etkili bir bitki. Vücuttaki her hücreyi hızla onararak iyileştiren kale bitkisi yüzyıllardır tüketilen fakat faydası pek bilinmeyen bir bitkidir. Dünyaca ünlü isimlerin şifalı bitki listesinde olan kale bitkisi diğer besinlerde az bulunan K vitamini yoğun şekilde içerir.

KALE BİTKİSİNİN FAYDALARI NELERDİR?

İçeriğinde güçlü lif olan kale bitkisi, diyet yapmak isteyenlerin listesinde ilk sırasında yer alır. Bu yüzden dünyaca ünlü isimler beslenme alışkanlıklarına kale bitkisini ekler. Kale bitkisi bağırsak sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlar.

İçeriğinde yüksek oranda demi mineralleri barındırdığından kana hızla karışır. Vücudun güçlenmesi için kandaki kan hücre yapısını arttırarak hastalıklara karşı bağışıklık sistemini korur.

Kalsiyum bakımından zengin olduğundan kemik ve kas sistemindeki hasarları onarır. Kireçlenme ve romatizmal hastalıkları engellemek için uzmanlar 25 yaş sonrası tüketimin 2 katına çıkartılmasını önerir.

K vitamini içerdiğinden hücreleri hızla onararak yaşanma ve yaşlanma belirtilerini azaltır. K vitamini besinlerde oldukça az bulunur. Ancak kale bitkisinin yüzde 80'ini oluşturur.

Menopoz adet dönemlerindeki hormonal sıkıntıları azaltır. Kan basıncını düzenler. Özellikle kadınlardaki oluşma ihtimali olan kanserleri engeller.

KALE BİTKİSİ NASIL BİR BİTKİDİR?

Kale bitkisi oldukça koyu bir besindir. Bu rengi ise içeriğinde yüksek oranda demir barındırdığı anlamına gelir. Kale bitkisi içeriğinde yağ barındırmayan nadir besinler listesinde yer alır. Sütten 10 kat daha fazla kalsiyum barındırır.