HİLAL ÇAKIR
Un ve şeker tüketmeyenlerin gözde tarifi, fit browni. Peki, fit browni nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?
FİT BROWNİ İÇİN MALZEMELER
2 adet yumurta
2 adet orta boy muz
1 + 1/3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz fındık
1 paket kabartma tozu
1 tutam tarçın (tarçın sevmeyenler birkaç damla şekersiz vanilya aroması da kullanabilir)
FİT BROWNİ YAPILIŞI
Yumurtaları beyazlaşana kadar çırpın.
Muzları ezip yumurtalarla karıştırın.
Kakao, tarçın, toz fındık ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Karışımı yağlı kağıt serili fırın kabına dökün.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 12-15 dakika pişirin.
Dilerseniz daha lezzetli bir sunum için üzerine biraz fındık ezmesi dökebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Peki fit browni yaparken nelere dikkat edilmeli? Püf noktaları neler?
FİT BROWNİ YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKİLEN PÜF NOKTALAR
OLGUN MUZ KULLAN
Muzlar ne kadar olgunsa, o kadar tatlı ve yumuşak olur. Bu da şekersiz tarifte doğal tat verir ve kıvamı güzelleştirir. Hafif benekli, yumuşak muzlar ideal.
YUMURTALARI İYİ ÇIRP
Yumurtaları beyazlaşıp hacmi artana kadar çırpmak, browniye hem hafiflik hem de kıvam kazandırır.
KAKAO MİKTARINA DİKKAT ET
Fazla kakao browniyi kuru ve acı yapabilir.
FINDIĞI ÇOK İNCE ÇEKME
Toz fındık kullanılıyor ama biraz kıyılmış fındık eklerseniz dokusu güzel olur. İsterseniz fındığın yarısını iri bırakabilirsiniz.
PİŞİRME SÜRESİNİ İYİ AYARLA
Fırına göre değişebilir ama genelde 180°C'de 12-15 dakika yeterli. Kürdan testi yapın: ortasına batırdığınızda çok kuru değil, hafif nemli çıkmalı.
SOĞUTMADAN KESME
Fırından çıkan brownie sıcakken dağılabilir. Oda sıcaklığına gelince daha düzgün kesilir ve iç yapısı oturur.