Dağ gibi kabaran kek tarifi! Un ölçüsüyle birebir tutuyor

Habersiz misafir geldiğinde, pikniğe gidildiğinde ya da çay yanına pratik bir lezzet arandığında kek tarifi imdada yetişir. Kolay gibi görünür ama herkes aynı kıvamı yakalayamaz. Peki, kek nasıl yapılır? İşte tarif defterinden eksik etmeyeceğiniz birebir tutan kek tarifi ve malzemeleri…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kek tarifi kolay gibi görünür ama herkes aynı lezzeti yakalayamaz. Çünkü kek yapmanın da püf noktaları vardır. Peki, kek tarifinde neleri bilmek gerek?

KABARAN KEKİN PÜF NOKTALARI

Kekin iyi kabarması için yumurta ve şekeri iyice karıştırın. Mümkünse tahta kepçe kullanın.

Kekte kullandığınız kalıpta önemli. Çok dar kalıplar bazen içini pişirmeyebilir.

Kek pişirirken ilk 20 dakika fırının kapağını açmayın.

KEK MALZEMELERİ

1,5 su bardağı şeker

3 yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3 su bardağı un

İsteğe göre bir limon kabuğu rendesi

KEK TARİFİ

Önce şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Ardından diğer malzemeleri sırayla ekleyin.

Kek kalıbını margarinle yağlayın ve kekinizi dökün.

Fırını ısıtın. Pişirme derecesine göre 45-50 dakika pişirin. Kürdanla kontrol edin ve fırını kapatın. Kekiniz hazır. Afiyet olsun...