Hilal Çakır
Un çorbası tarifi menülerin vazgeçilmezi. Hem tüm yemek listesine uyuyor hem de kolay çorba tarifi. Eğer un çorbasının topaklanması konusunda sıkıntı yaşıyorsanız bu haberimiz tam size göre. Çünkü un çorbasının topaklanmaması için tarifini püf noktasıyla anlattık.
Yemek menülerinde doyurucu bir çorba her şeyi kurtarabilir. Hatta bazen bu çorbalar ana yemekten daha çok konuşulur. Ekmekle yenilir, baharat eklenir ve lezzetine doyum olmaz. Bu tarifle mutfağa ayırdığınız zaman azalacak. İşte size un çorbası tarifi ve püf noktalar...
MALZEMELER
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Çok az sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça(Ev yapımı olursa daha güzel olur)
Yarım çay bardağı tel şehriye
5 bardak ılık su
Tuz
Reyhan, nane, pul biber
UN ÇORBASI TARİFİ
Tereyağını ve sıvıyağı tencereye koyun. Eriyince unu ilave edin ve kokusu çıkıncaya kadar karıştırın. Karıştırma işlemine hiç ara vermeyin. Ardından salçayı ekleyin.
Birkaç tur karıştırdıktan sonra şehriyeleri de ekleyip karıştırın.
Suyu da ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Topaklanmaması için ılık su ekleyin. Püf noktası budur. Kaynayana kadar karıştırın. Sürekli karıştırırsanız çorba topaklanmaz. Kaynayınca baharatı ekleyip servis edebilirsiniz.