Ultra kızgın yağda pişiyor! Lezzet garantili yumurtalı ekmek tarifi, püf noktası yumurtayı çırpmak

Yumurtalı ekmek kızartılarak yapılır. Yumurtalı ekmeğe sadece tuz ekleyebilirsiniz. Yumurtalı ekmeğin püf noktası yumurtanın iyice çırpılmasıdır. İşte yumurtalı ekmek tarifi...

Sadece 3 malzeme ile yapılan bir kahvaltılık. Yumurtalı ekmek kahvaltınızı lezzetlendiriyor. Peki yumurtalı ekmek nasıl yapılır?

Yapımı için malzemeler

1 adet bayat ekmek

3 adet yumurta

1 çay bardağı süt

Tuz

Yumurtalı ekmek tarifi nasıl yapılır?

Bir kasede yumurta ve sütü çırpın.

Üzerine tuz ekleyip çırpmaya devam edin.

Tavayı ocağa alın ve sıvı yağ ekleyin.

Ekmek dilimlerini yumurtalı karışıma batırın ve tavada her iki tarafını da kızartın.

Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

PÜF NOKTALAR

Yumurtalı ekmek yapımında dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Yumurtalı ekmek yapımında yumurta çok iyi bir şekilde çırpılmalıdır. Yumurta çok iyi çırpılmazsa yumurta kokusunu çok fazla duyarsınız. Yumurtalı ekmeği kızarmış yağın içinde kızartmaya özen göstermelisiniz.

Yağ çok kızgın olmazsa yumurtalı ekmek çok fazla yağ çeker ve ağır bir tadı olur. Orta ocakta harlı ateşte yumurtalı ekmekleri pişirirseniz enfes yumurtalı ekmekler yapabilirsiniz. Yumurtalı ekmeği fırında yapmak istiyorsanız bol otlu, unlu farklı yumurtalı ekmek çeşitlerini deneyebilirsiniz. Fırında yumurtalı ekmek kızartma gibi yağda pişmeyeceği için fırında daha hafif olur.