Ülkemizde birçok yerde yetişiyor! Baş ağrısı ve tümöre birebir

Ülkemizde birçok yerde yetişen aslankuyruğu bitkisi guatr, yorgunluk, baş ağrısı, tümör ve kalp çarpıntısı gibi sorunlara şifa oluyor. Aslankuyruğu bitkisinin çayını yaparak tüketebilirsiniz.

Çoğu zaman yanından geçtiğimiz birçok bitki aslında bin derde deva oluyor. Bunlardan biri de aslankuyruğu. Ülkemizin her yerinde otlu ve sık yerlerde yetişen aslankuyruğu kalp yetmezliğinden tümöre ve kadın hastalıklarına kadar şifa oluyor. İşte şifalı bitki hakkında şaşırtan faydalar...

TÜMÖR GELİŞİMİNİ DURDURUR

Kalp sağlığı üzerindeki bu faydalarının yanında, bronşiyal astım rahatsızlığında, mide ve bağırsak gazlarına karşı, guatr, aşırı zihni yorgunluk, baş ağrısı, sinir hastalıklarına karşı da faydalıdır. Aslankuyruğu özellikle kalp ve karaciğer organlarını etkileyen bir bitkidir. Kalp yetmezliği tedavisinde, kalp ritminin düzenlenmesinde faydalıdır. İçerisinde bulunan ursolik asit sayesinde virüsleri öldürücü ve tümör gelişimini durdurucu özelliği vardır.

KADIN HASTALIKLARINA FAYDALI

Kadınlarda görülen adet gecikmelerinin ve üreme sistemi rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır. Adet görememe ve rahim kanamasına karşı da faydalıdır.

GÖZLERE İYİ GELİYOR

Mide ve bağırsaklarda oluşan gazların giderilmesine yardımcı olur. Tohumlarının görme gücünü artırıcı özelliği vardır. Deride oluşan kızarıklık ve kaşıntıları giderici özelliği vardır. Ağız içi yaralarını giderir. Guatr hastaları için faydalıdır. Histeri, kasılmalar ve uykusuzluk gibi sinirsel hastalıkların tedavisinde kullanılır.

ASLAN KUYRUĞU ÇAYI NASIL YAPILIR?

1 su bardağı sıcak suyun içerisinde yaklaşık olarak 2- 4 gram aslankuyruğu bitkisinde ilave edin ve demlenmeye bırakın. Hazırladığınız bu çaydan günde 3 defa yemeklerden önce için. Çayı her zaman taze olarak hazırlayın.

HAMİLELER KULLANMAMALI

Aslankuyruğu bitkisinin gebeler için kullanımı uygun değildir. Kasılmalara sebep olacağından kullanımı tavsiye edilmemektedir. Emziren kadınlar üzerinde henüz yapılan bir araştırma yoktur. Bu sebeple emziren kadınlarında kullanmaktan kaçınması tavsiye edilir.

NE ZAMAN TOPLANIR?

Aslankuyruğu otu çiçek açma dönemi olan temmuz-ağustos aylarında toplanır. Gölgede, doğrudan güneşe maruz bırakılmadan kurutulur. Nemden uzak, serin bir yerde saklanır.