Ucuz diye Çin kestanesine kanmayın! Pişince kabuğundan ayrılmıyor

Kış aylarının vazgeçilmezi olan kestane için uyarıda bulunan İzmirli esnaflar, Çin kestanesinin kalitesiz olduğunu söyledi. Peki, Çin kestanesini diğerlerinden nasıl ayıracağız? Piştiğinde Çin kestanesinin anlaşıldığını söyleyen esnaf, ''Pişince kabuğundan ayrılmaz ve beyaz beyaz köpürdüğü de olur.'' dedi. İşte Çin kestanesinin diğer özellikleri...

DHA

Her şeyde olduğu gibi Çin'in kestanesi de kalitesiz. Özellikle fiyatı ucuz olduğu için Çin kestanesinin tercih edildiğini belirten İzmirli esnaflar, vatandaşı uyararak Çin kestanesinin özelliklerini anlattı.

DHA'da yer alan habere göre İzmirli esnaf, piyasada çokça bulunan Çin kestanesine karşı düşük kaliteli olduğu gerekçesiyle rağbet gösterilmemesi konusunda vatandaşı uyarıyor.

ÇİN KESTANESİNİN ÖZELLİKLERİ

Yerli ürüne rakip Çin kestanesinin kalitesiz olduğunu belirten esnaf, Çin kestanesinin özelliklerini şöyle sıraladı:

"Bu kestaneleri ancak pişirince anlarsınız. Tadı yok gibidir.

Pişince kabuğundan ayrılmaz ve beyaz beyaz köpürdüğü de olur.

Yerli kestanemiz 25- 30 TL arasında satılıyor.

Çin kestaneleri ise 15- 18 TL'ye satılıyor. Ucuz diye Çin kestanesini satın alanlar genellikle pişman oluyor."

"PİŞİNCE KABUĞUNDAN AYRILMAZ"

Yerli kestane satışı yapan Osman Özen, "Bizim kestanelerimiz Ödemiş Bozdağ'dan geliyor. Fakat şu an piyasada yüzde 80 oranında Çin'den gelen kestaneler satılıyor. Bu kestanelerin hiç tadı yok. Kabukları soyulmuyor. Ben bunların kestane olduğundan da emin değilim. İnsanları kandırıyorlar. Çin malı ürünleri yerli malı gibi satıyorlar. Onlar piştiği zaman köpürüyor, şekeri bir tarafa çıkıyor" dedi. 

KESTANENİN FAYDALARI

Lif, mineral, vitamin ve antioksidan madde deposu olan kestaneler, çiğ veya közlenerek tüketilebiliyor. Özellikle kış aylarında yoğun talebe bağlı olarak kestanenin satış fiyatı artıyor. B1, B2, C vitamini ve manganez gibi mineralleri içeren, lezzeti ve besleyici özelliğiyle büyük ilgi gören kestane, tüketicilerden büyük ilgi görüyor.