Uçuk için sarımsak deneyin! 10 dakikalık çözüm uçuk kremlerine taş çıkarıyor

Dudak, ağız veya diş etinde yaralar ile ortaya çıkan uçuk, bir virüs nedeniyle bazen zor iyileşiyor ve kremler çoğu kez iyileşme sürecini uzatıyor. Peki, dudaktaki uçuk için sarımsağın iyi geldiğini biliyor muydunuz? Antibiyotik etkili olan sarımsak uçuk için tam bir iyileştirici ilaç niteliğindedir. Uçuk kremlerinden daha hızlı etkisini gösterir. İşte sarımsağı uçukta uygulama şekli...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Dudakta uçuk çıkınca ne yapacağını şaşıranlardan mısınız? Uçuk kremlerini stoklamak yerine sarımsak gücünden faydalanabilirsiniz. Çünkü sarımsak uçuk için en hızlı iyileştiricidir. Sarımsak; virüs, bakteri ve mantarları durdurabilen bir antibiyotiktir.

SARIMSAK UÇUKTA NASIL KULLANILIR?

Bir diş sarımsağı doğrayıp doğrudan uçuğun üstüne koyun. Büyük bir uçuksa, aynı işlemi taze dişlerle tekrar edin. Ilık suyla durulamadan önce sarımsağı 10 dakika boyunca uçuk üzerinde tutun. Bu tedavi biraz kaşıntı veya yanmaya neden olabilir ama bu belirtiler kısa sürede kaybolacaktır.

UÇUĞA İYİ GELEN DİĞER YÖNTEM: LAVANTA YAĞI

Bitkisel tedavi uzmanları uçuk için şu karışımı öneriyor: Yarım bardak bal, 10 damla nane yağı, 10 damla çay ağacı yağı, 15 damla lavanta yağı. Tüm malzemeleri küçük bir cam şişede karıştırın. Karışımı günde 2 kez uçuk veya soğuk algınlığı yaralarının üzerine sürün. Olabildiğince ya da en azından birkaç dakika boyunca yaranın üzerinde kalmasını sağlayın.