Uçaktan daha pahalı çanta dedirtti

Bir çanta markasının piyasaya sunduğu uçak modelindeki çantası sosyal medyada alay konusu oldu. Çünkü çantanın fiyatı 39 bin dolara (Yaklaşık 321 bin TL) satılıyor. ''Gerçek uçaktan daha pahalı'' denilerek alay konusu olan çantaya sosyal medyada birçok kişi yorum yaptı.

Dünyaca ünlü bir markanın 2021 Sonbahar/Kış koleksiyonu için ürettiği uçak şeklindeki çanta sosyal medyada alay konusu oldu.

Independent'te yer alan habere göre markanın 2021 Sonbahar/Kış koleksiyonuna ait, havacılıktan ilham alan erkek çantası 39 bin dolara (yaklaşık 321 bin TL) satılıyor. Kahverengi çanta monogram desenle kaplı ve uçak şekli oluşturan bir kuyruğa, burna, kanatlara ve motorlara sahip.

Fransız moda evi lüks deri çantalarıyla tanınıyor fakat uçak şeklindeki bir tasarımın kullanışlı olmaması ve fiyat etiketi sosyal medyada tartışmaya neden oldu. Bir sosyal medya kullanıcısı "Gerçek bir uçağı daha ucuza satın alabilirsiniz" diye yazdı ve kanıt olarak 32 bin 300 dolara (yaklaşık 266 bin TL) satılan küçük bir uçağın ilanını paylaştı.

Bir diğeri "39 bin dolarlık çanta uçabiliyorsa iyi olur" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyadan beklendiği gibi, çanta birçok uçak şakasına konu oldu. Bir kullanıcı "Dudak nemlendiricim nerede? Kokpiti kontrol ettin mi?" diye yazdı.

Başka biriyse "Görünüşe göre çanta fiyatları bu yıl gerçekten de 'yükselişe geçti'.." diyerek şaka yaptı.

Markanın tasarımcısı daha önce de dikkat çekmişti. Tasarımcı bu ay sosyal medya hesabında havuç şeklindeki bir çantanın görüldüğü kısa bir video paylaşmış ve video 1 miyon 400 binden fazla görüntülenme almıştı. Görünüşe göre çanta, markanın klasik monogram desenine sahip turuncu deriden yapılmıştı. Ayrıca bir havucun tepesine benzemesi için üstten çıkan yeşil kumaş şeritleri vardı.