Üç aşamadan oluşan Kıbrıs tatlısı tarifi! Özel davetlerin popüler tatlısı

Kıbrıs tatlısı özel günlerde tercih edilen kremalı ve şerbetli bir tatlıdır. Hem görünümüyle hem de lezzetiyle meşhur olan Kıbrıs tatlısının püf noktası şerbetinin soğuk dökülmesidir. Üç aşamadan oluşan Kıbrıs tatlısı tarifi ve malzemeleri haberimizde...

Bugünün yemek tarifine karar verenler tatlı çeşidi için Kıbrıs tatlısı tarifini araştırıyor. Peki, Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? Kıbrıs tatlısının püf noktası nedir? Kıbrıs tatlısı keki, kreması ve şerbeti olmak üzere üç aşamadan oluşuyor. İşte özel davetlerinize eşlik edecek ve tarif defterinizin favori tarifi olacak Kıbrıs tatlısının yapılışı...

KIBRIS TATLISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 adet yumurta

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı galeta unu

1paket kabartma tozu

1 su bardağı kırılmış ceviz

İsteğe göre 1 su bardağı Hindistan cevizi veya fındık

Kreması için

1 litre süt

1 su bardağı nişasta

Yarım su bardağı şeker

1 paket vanilya

1 paket krem şanti

Şerbeti için:

2 su bardağı su

1.5 su bardağı şeker

1 paket vanilya

KIBRIS TATLISI YAPILIŞI

1. Öncelikle her tatlıda olduğu gibi Kıbrıs tatlısı tarifinde de önce şerbeti kaynatın. Çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın, vanilyayı da ekledikten sonra soğumaya bırakın.

2. Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ilave ederek karıştırın.

3. Yağlanmış bir tepsiye dökün. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.

4. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.

5. Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra toz krem şantiyi ekleyin ve blenderle 5 dakika çırpın. Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu muhallebiyi yayın. Üzerine Hindistan cevizi veya fındık serpin.

KIBRIS TATLISI ÖNERİ

Kıbrıs tatlısını buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yaparsanız daha güzel olur.