AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Temizlikte püf noktalar hayat kurtarıyor. Bunlar arasında en önemli alan olan mutfak temizliğinde bulaşık süngeri büyük bir role sahip. Peki, tuzlu bulaşık süngeri diye bir şey duydunuz mu?
Bulaşık süngerini temizlerken tuz ve sirke kullanmak önemli. Mutfağınızda hijyeni en üst düzeye çıkarmak için neden ve nasıl uygulanacağını açıklayan bu ustaca yöntemi keşfedince bize hak vereceksiniz.
BULAŞIK SÜNGERİNE NEDEN TUZ SERPİLİR?
Bulaşık süngerine tuz serpme fikri ilk bakışta garip gelebilir. Ancak bu ev ipucunun sağlam bir bilimsel temeli vardır. Tuz, dezenfektan ve sanitasyon özellikleriyle bilinen doğal bir antibakteriyel maddedir.
Süngere tuz serperek bakteri ve diğer zararlı mikroorganizmalara düşman bir ortam yaratmış olursunuz. Bu eylem bakterilerin büyümesini önleyerek mutfakta çapraz bulaşma riskini azaltır.
SİRKE
Bir başka yaygın mutfak malzemesi olan sirke, antibakteriyel ve antifungal özellikleriyle bilinir. Tuzla birleştiğinde dezenfektan etkisini artırır. Sirke ayrıca yiyecek artıklarının ve yağın çözülmesine yardımcı olarak süngerinizin temiz ve kokusuz kalmasını sağlar.