Tuzlama çorbası tarifi akşam yemeğine farklı çorba düşünenlere iyi bir alternatif olabilir. Bugünkü MasterChef menüsünde olan tuzlama çorbası tarifinin temel malzemesi işkembe ve sarımsak.
Tuzlama çorbası, özellikle kemik suyu ve işkembe gibi sağlığa faydalı ürünlerle hazırlandığı için vücuda iyi gelir. Kolajen ve jelatin içerir.
Tuzlama çorbasını yapmak için düdüklüden yardım alabilirsiniz. Aksi taktirde çorbanın yapımı uzun sürebilir. İşte tuzlama çorbası tarifi ve malzemeleri...
TUZLAMA ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
3 yemek kaşığı un
1 kaşık tereyağı
1 kilo işkembe
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tane limon
Yarım çay bardağı sirke
2 yumurta sarısı
8 diş sarımsak
İsteğe göre kemik suyu
Yeteri kadar tuz
TUZLAMA ÇORBASI TARİFİ
Tuzlama çorbası için önce işkembenin temizlenmesi gerekir. Bunun için sirkeli suda 15 dakika bekletin.
Sonra düdüklü tencerede 15 dk. Pişirin. Piştikten sonra suyunu süzün ve işkembeyi kuşbaşı doğrayın.
Ayrı bir kapta un, zeytinyağı, tereyağı kavrurarak terbiye hazırlayın. Bu karışımı işkembeye ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.
Sonra yumurta, limon, sirke, sarımsağı bir kapta çırpın, işkembeye ekleyin.
İsteğe göre 1 kaşık pul biber ekleyebilirsiniz. Tuzlama çorbası hazır. Afiyet olsun.