Tuzda kuzu kol tarifi akşam yemeğine araştırılan lezzetlerden biri. Ana yemek olarak düşünebilirsiniz. Hem kolay hem de servisi farklı olan tuzda kuzu kol tarifini misafirleriniz için deneyebilirsiniz. Tuz kaplanarak yapılan tuzda kuzu kol tarifi favori yemeğiniz olabilir. İşte akşam menüsüne nefis yemek tarifi ve malzemeleri...
TUZDA KUZU KOL MALZEMELER
1 adet kuzu but
2 yumurta beyazı
4 kilo diri tuz
1 su bardağı kadar su
Alüminyum
TUZDA KUZU KOL TARİFİ
Tuzda kuzu kol tarifi için öncelikle fırın tepsisini alüminyum ile kaplayın.
Bir kaba tuzu doldurun. Üzerine iki yumurta beyazı ve yarım su bardağı su ekleyin. Hamur kıvamında bir tuz elde edin. Çünkü kaplama yapacağız.
Alüminyum ile kaplanan tepsinin üstüne 1 santim kalınlığımda tuz hamuru serin ve üzerine budu koyun ve budun her tarafını tuzla kaplayın.
250 derece fırında 4 saat kadar pişirin. Pişen etin üzerini bıçak ile kırarak but içinden çıkartın. Kuzu kolu servis tabağına alın ve afiyetle tüketin.