Tuzda balık tarifi merak ediliyor. Çünkü MasterChef'in bugün eleyici yemeği tuzda balık. Şeflerin en sevdiği ürün olan balığı hangi takım güzel yapacak merak konusu.
Merak edenler için söyleyelim evde tuzda balık yapmak zor değil.
Tuzda balık yapımında balık tercihi levrek balığı oluyor. Balığın sofra ve deniz tuzuyla marine edilmesiyle hazırlanıyor.
TUZDA BALIĞIN PÜF NOKTASI: DEFNE YAPRAĞI
Balığın kokusunu bastırmak için, fırın tepsisine iki adet defne yaprağı ekleyebilirsiniz.
TUZDA BALIK İÇİN MALZEMELER
1 adet deniz levreği
1 kg deniz tuzu
1 kg sofra tuzu
3 adet yumurta beyazı
2 defne yaprağı
2 dal kekik
2 dal biberiye
3 diş sarımsak
1 adet limon
TUZDA BALIK TARİFİ
Kaya tuzu ve sofra tuzunu yumurta beyazları ile birlikte karıştırın.
Fırın tepsisinin alt kısmına yarısını yerleştirilir.
Balığı yıkayın ve temizleyin, içerisine sarımsak, limon, defne yaprağı, biberiye ve kekik ekleyerek fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine kalan tuzu ekleyerek balığı iyice kaplayın.
180 derece fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirilir.
Ardından bıçak ve çekiç yardımı ile tuzu kırarak servis edilir.