Yulaf ve kırmızı meyveler gün boyu tok tutar. Yağlı ve doğal tohumlar enerji sağlar. Peki sahur özel tarifler neler?
Meyveli yulaf lapası tarifi ve yapılışı
4 yemek kaşığı yulaf
1 su bardağı süt
Üzeri için;
Çilek
Frambuaz
Muz
Kaju
Antep fıstığı
Yapılışı
Süt ve yulaf tencereye alınır kısık ateşte kıvam alıncaya kadar 6-8 dakika pişirilir. Pişirilen yulaf tabağa alınır üzerine taze meyveler ve kuruyemişler eklenerek servis edilir.
Ekmek üstü avokadolu poşe yumurta tarifi ve yapılışı
1 yumurta
1 avokado
Akdeniz yeşillikleri
Beyaz peynir
Çörek otu
Yapılışı
Ekmek kızartılır, beyaz peynir dilimlenir ve çörek otu ile karıştırılır.
Karıştırılan peynir harcı, ekmeğin üzerine sürülür.
Üzerine Akdeniz yeşillikleri ve avokado dilimleri koyulduktan sonra sirkeli su içerisinde pişirilen Poche yumurta eklenir ve sıcak servis edilir.
Kırmızı meyveler antioksidan özelliği taşır
Çünkü yoğurt hem protein hem de probiyotik kaynağıdır. Yulaf, lif içerdiği için bizi ciddi anlamda tok tutar. Midede şişkinlik yapar. Yine meyvelerle destekleyip meyvelerden kan şekerimizi dengeleyebiliriz.
Kırmızı renkli meyvelerle destekleyip antioksidan özelliğinden yararlanabiliriz. Kahvaltı alternatifi olarak ise sebzeli omletlerden yararlanılabilir.
Yağ içeriği olan avokado artık yavaş yavaş mutfağımıza girdi. Protein kaynağı yumurtayla beraber tüketebiliriz.
Bu bizi aynı zamanda ciddi anlamda tok tutar, bağışıklığımızı destekler. Kardiyovasküler, kolesterol problemimiz varsa bunu destekler.