Tuz sevenlerin başına gelecek 5 şey

Yemeğe başlamadan tuz ekleyenlerden misiniz? Öyleyse bu haberimiz tam size göre. Tuz yemeğin her şeyi olarak düşünenlerin sayısı oldukça fazla. Peki, fazla tuz tüketenlerin vücudunda neler oluyor? Tuz sadece vücudu şişirmekle kalmıyor. Vücuttaki birçok organı etkiliyor. İşte tuz tüketenlerin başına gelecek 5 şey...

Tuz tüketimi vücuttaki bazı organların seyrini değiştiriyor. Tuzu çok tükettiğinizde normalden daha fazla şişkin olduğunuzu hissetmişsinizdir. Tuz aynı zamanda kilo almaya da sebep olur.

VÜCUTTA TUZUN SEBEP OLDUĞU 5 ŞEY

Tuz uyku düzeninizi bozabilir: Yatmadan önce çok fazla tuzlu gıda tüketmek, uykuda huzursuz hissetme, gece birden çok kez uyanma veya sabahları bitkin hissetme gibi rahatsızlıklara neden olabilir.

Mide bulantısına sebep olabilir: Diyetinizde çok fazla tuz olması, mide bulantısı hissetmenize neden olacak bir dengesizlik yaratabilir. Hatta ishale neden olabilir. Günlerce mide rahatsızlığınız veya kramplarınız varsa, yeme alışkanlıklarınızı göz önünde bulundurmak ve tuzu azaltmanın bir yolunu bulmak isteyebilirsiniz.

Baş ağrısına neden olur: Düzenli olarak baş ağrısı çekiyorsanız, muhtemelen bunun nedeni yemeğinizdeki sodyum olabilir. Tuz yemek, kan basıncında bir artışı tetikleyebilir ve baş ağrıları da bunun yaygın bir belirtisidir.

Kilo aldırır: Son birkaç gün içinde tartıda aniden kilo artışı fark ederseniz, bunun nedeni muhtemelen sodyum oranı yüksek yiyecekler yiyor olmanızdır. Tükettiğiniz yiyecekleri tekrar düşünebilir ve tuzu azaltmak için gerekli diyet değişikliklerini yapabilirsiniz.

Tuz tansiyonu yükseltebilir: Tuz kan basıncını etkiler. Bunun nedeni, tuzun damarlarınızda ve arterlerinizde daha büyük bir kan akışını tetikleyebilmesidir.