Tüyleri kökünden yok etmek bu kadar basit! 2 yöntem var...

Tüyleri kökünden yok eden iki etkili yöntem var. Biri elektroliz diğeri ise lazer. Peki, tüyleri yok etmek için hangisi daha iyi? Hangisi daha ucuz? İşte epilasyon için çözüm arayanlara öneriler…

İstenmeyen tüyler için ağdadan kremlere kadar birçok yöntem uygulanıyor. Fakat tüyleri kökünden yok eden 2 yöntem var. Biri her tüy kökü için uygulanan elektroliz yöntemi diğeri de lazer epilasyon uygulaması.

ELEKTROLİZ NEDİR?

Elektroliz yöntemi her bir tüy için uygulanan yöntemdir. Kıl köküne ince bir iğne sokulur ve kıl köküne elektrik akımı verilir. Elektroliz kalıcı bir epilasyon şeklidir fakat her şeyde olduğu gibi bunun da enfeksiyon, tahriş gibi yan etkisi olabilir. Bu yüzden elektroliz uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Elektroliz yönteminin süresi kişiye göre değişir.

LAZER EPİLASYON

Lazer daha az zaman alan epilasyon yöntemidir. Elektroliz de her bir tüy için ayrı ayrı uğraşılırken lazerde bölge bölge ilerleniyor. Lazer epilasyon, koyu renkli tüylere sahip açık tenli kişilerde en iyi sonucu verir.

LAZER Mİ UCUZ ELEKTROLİZ Mİ?

Hem lazer uygulamaları hem de elektroliz uygulamaları uygulama sıklığına ve uygulama yapılan kişinin tüylerine göre değişir. Bu yüzden net bir fiyat söylemek doğru değildir.