Tüyleri kökünden alıyor! Lazere vakti olmayanlar için biçilmiş kaftan

Yoğunluk ve pahalılık arasında kalanlar lazere gitmeye vakit bulamıyor. Fakat lazere gidememek demek istenmeyen tüyler için başka çözüm yolu olmadığı anlamına gelmiyor. Kolay ve ucuz yöntemlerle tüylerden kurtulabilirsiniz. Kadınların en çok kullandığı birkaç tüy alma yöntemini derledik. İşte tüyleri yok eden en ucuz yöntemler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Epilasyon için mutfak malzemelerini kullanmaya ne dersiniz? Lazer epilasyona gitmeye vakit bulamayanlar için en ucuz tüy alma yöntemlerini bir araya getirdik. Kolay, ucuz ve tamamen doğal formüllerden oluşan birkaç tüy alma tarifi cilt bakım rutinlerinizi daha pratik hale getirebilir.

Epilasyonu evde yapmanın kolay yöntemleri de bulunuyor. Kadınlar tüy alma işlemleri için genelde şeker, su ve limon suyu gibi muhtemelen evin mutfağında olan klasik malzemeleri kullanır. Ancak bunların yanında tüyleri kökünden kazıyan doğal yöntemler de var.

EVDE TÜY ALMA YÖNTEMLERİ

Ev yapımı tüy dökücülerin çoğu bir macun şeklinde hazırlanır. Bu macun cilde sürülür, kuruması beklenir ve ardından gömülü tüyleri çıkarmak için soyup çıkarılır. Bu seçenek kaba tüylerden ziyade ince tüyler için daha iyidir.

Zerdeçal

Zerdeçalın epilasyon özelliği olduğu kulağınıza garip gelebilir. Her şeye etkisi olan bu baharatın tüyler üzerinde de yaptırıcı gücü vardır. Zerdeçal aynı zamanda pigmentasyonu ve iltihabı azaltmaya da yardımcı olur. Ayrıca antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Zerdeçal, zerdeçal yağı (bir saat sonra yıkanabilir) veya ev yapımı maskeler şeklinde her gün vücudun her yerine uygulanabilir. Zerdeçal limon, bal, gram un, süt veya yoğurt ile karıştırılarak bir macun haline getirilebilir, cilde sürülebilir ve kurumasına izin verilebilir. Maske kuruduktan sonra nazikçe temizlenebilir. Uluslararası Eczacılık Dergisi, papaya da bulunan papain olarak bilinen bir enzimin etkili bir tüy dökücü olduğunu açıklıyor.

Ponza Taşı

Son yıllarda popüler olan ponza taşı istenmeyen tüyler için çok etkili. Ponza taşı, örneğin ağda kadar derinlemesine işlemeyecek olsa da istenmeyen tüylerin alınmasına yardımcı olabilir. Yine de nazik olmalısınız, temiz cilt üzerinde kuru bir ponza taşı kullanmalı ve küçük, dairesel hareketlerle çalışmalısınız. Ponza taşı aynı zamanda cilde peeling yapar. Fakat hassas cilde sahip kişiler için doğru olmayabilir. Cildinizi 5 ila 10 dakika kadar ılık suda bekletin, sabunla köpürtün , ardından ıslak bir taşla hafif dairesel hareketlerle saçınızı ovalayın. Hareket, saçları foliküllerden çekmek için çalışır. Biraz acı verir ve cildinizi kurutabilir ancak ince telli saçlar için etkili bir yöntem olabilir.

Karbonat

Mutfağınızdaki en yaygın malzemelerden biri olan karbonat tüy alma yönteminde de karşımıza çıkıyor. Karbonat istenmeyen tüylerin giderilmesi, cildin koyu renkli kısımlarının renginin açılması ve tüylenmenin azaltılması için de harikadır. Öncelikle, birkaç damla limon suyunu az miktarda karbonatla karıştırmanız gerekecek. Ardından, karışımı kıvamlı hale getirmek için karışıma su ekleyin. Daha sonra, karışımı istenmeyen tüylere uygulayın ve yaklaşık 15 dakika boyunca ciltte bırakın. Son olarak, ılık su ile yıkayın.