Turşu suyunu çöpe dökmeyin! 10 sorunu şipşak çözüyor

Bazıları turşu suyunu severek içer ama bazıları turşu bitince turşu suyunu döker. Fakat turşu suyunun kullanılabileceği birkaç alan var. Örneğin, turşu suyu eti yumuşatır ve lezzetli hale getirir. Günlük hayatta çözüm bulamadığınız birkaç sorunun üstesinden turşu suyuyla gelebilirsiniz. İşte turşu suyunun yaptığı 10 şey...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Turşu suyunu mutfaktan bahçeye kadar kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Günlük hayatta yapamadığınız birçok şeyi turşu suyu halledebilir. Çünkü turşu suyunun içerdiği antiinflamatuar özellikler, onu aşırı derecede popüler bir doğal ilaç haline getiriyor.

TURŞU SUYUYLA YAPILABİLECEK 10 ŞEY

1. Eti yumuşatmak için turşu suyu

İster tavuk, biftek, domuz pirzolası, hatta deniz ürünleri olsun, salamura turşusu onları yumuşatmaya ve lezzetli hale getirmeye yardımcı olur.

2. Patatesleri süslemek için turşu suyu

Siz de bizim gibi patatesin klasik lezzetinden sıkıldıysanız turşu suyuyla deneyin, müptelası olacaksınız!

3. Sosları tatlandırmak için turşu suyu

Barbekü veya tartar sosunuza bir yemek kaşığı turşu suyu ekleyerek zenginleştirin, bambaşka bir lezzet keşfedeceksiniz!

4. Limon yerine turşu suyu

Evde limonun olmadığı durumlarda turşu suyu hayatınızı kurtarabilir. Ç

5. Doğal gübre olarak turşu suyu

Bahçeniz için doğal gübre olarak turşu suyunu kullanabilirsiniz. Aslında asidik toprağı seven bitkiler vardır; özellikle ortancalar, leylaklar, kamelyalar, orman gülleri ve acı baklalar vb.

6. Kas kramplarını hafifletmek için turşu suyu

Fiziksel egzersiz sonrası ağrılarınızı hafifletmek için bir çözüm mü arıyorsunuz? Turşu salamurası kullanın! "Turşu suyunun" içerdiği antiinflamatuar ve antispazmodik özellikler, onu aşırı derecede popüler bir doğal ilaç haline getiriyor. Doğrudan tüketerek veya kompres yaparak faydalarından yararlanabilirsiniz.

7. Boğaz ağrısını tedavi etmek için turşu suyu

Boğazınız ağrıyorsa için, çareniz turşu suyu! Tadını iyileştirmek için saf olarak, suyla seyreltilmiş, bal ile karıştırılmış veya diğer meyve suları ile karıştırılmış olarak tüketebilirsiniz.

8. Acılı yumurtaların lezzetini arttırmak için turşu suyu

Acılı yumurtalarınıza ekstra baharat katmak istiyorsanız biraz turşu suyu eklemeniz yeterli.

9. Yabani otları öldürmek için turşu suyu

Turşu suyu içmek sizi rahatsız ediyorsa bunu bahçenizde doğal bir ot öldürücü olarak kullanın. Sadece yabani otları sulamak için kullanın, yok olacaklar!

10. Güneş yanığına karşı turşu suyu

Turşu suyu güneş yanığı için de mükemmel bir çözümdür. Bunu yapmak için pamuklu bir ped üzerine birkaç damla dökün ve yanma hissini hafifletmek için etkilenen bölgeye hafifçe vurun. Ancak sirke solüsyonunu uyguladıktan sonra kendinizi güneşe maruz bırakmamaya dikkat edin.