Türkmenistan usulü unaş çorbası tarifi

Unaş çorbası tarifi Türkmenistan'ın çorba çeşitlerinden biri. Önce tavuk haşlanıyor, ardından hamur yoğruluyor. Çok aşamalı olan unaş çorbasının zor ama emeğine değen bir lezzeti var. İşte unaş çorbası tarifi ve malzemeleri…

Unaş çorbası tarifi merak ediliyor. Unaş çorbası tavuk suyu ve hamur işinden yapılan Türkmenistan usulü bir çorba. Hamurunun çok ince olması gerekiyor. Eğer farklı bir çorba tarifi arıyorsanız işte size unaş çorbası tarifi ve malzemeleri...

UNAŞ ÇORBASI MALZEMELER

Hamur için malzemeler:

1 yumurta

3 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

Su

Diğer malzemeler:

1 adet tavuk kalçası suyu

İsteğe göre 1,5 yemek kaşığı domates salçası

4 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Karabiber

UNAŞ ÇORBASI TARİFİ

Unaş çorbası tarifi için önce hamuru hazırlayın. Yumurtaları kırın ve biraz tuz ekleyerek karıştırın. Su ekleyin ve karıştırın. Çok sert hamur olmaması lazım çokta yumuşakta olmasın. Erişte hamuru kıvamı yeterli. Hamuru strece sarın ve dinlendirin.

Dinlenen hamuru incecik açın. Erişteden daha ince kesin.

Tencerede yağı ısıtın. Salçasını ekleyin ve karıştırın. Üzerine tavuk suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Tuzlu su kaynadıktan sonra hamuru ekleyin.

Hamurlar da pişince üzerine karabiber ekleyin. Unaşçorbası servise hazır. Afiyet olsun...

Dr. Ender Saraç reflü için 3 besin önerdi

Çocukların çok sevdiği çikolatalı kek tarifi

Mutfak dolaplarındaki yağ lekelerini böyle çıkarın