Türkiye'de bolca yetişen bal kabağının sırrı kabuğunda! Kilosu 10 TL

Türkiye'de bolca yetişen bal kabağının kilosu 10 TL'den başlıyor. Bal kabağını kullanıp kabuğunu çöpe atanlar genelde, “Bal kabağı kabuğundan ne yapılır?” diye düşünür. Aslında bal kabağının kendisi kadar kabuğu da faydalı. Peki, bal kabağı nasıl seçilir? Birkaç püf noktası var. Öncelikle bal kabağının görüntüsü sert olmalı ve kendi rengini kaybetmemeli. Diğer detaylar haberimizde…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Bal kabağının kabuğu genelde serttir ve herkes kabukları çöpe atar. Oysa bal kabağının kendisi kadar kabukları da faydalıdır. Peki, "Bal kabağı kabuklarından ne yapılır?"

Türkiye'nin başta Düzce, Sakarya olmak üzere hemen hemen her yerinde yetişen bal kabağının kilosu Düzce'de 10 TL'den başlıyor. Bal kabağı seçmenin püf noktaları ve bal kabağı kabuklarının faydaları...

BAL KABAĞI KABUĞUNUN FAYDALARI

Balkabağı kabukları beta karoten ve A vitamini içerir. Bu durum dolaşımı uyarır ve cildin iyileşmesini destekler

Balkabağı kabuğu cildi pürüzsüz yapar

Hücre yenilenmesine katkı sağlar

Kırışıklıkları azaltır

Kolajeni artırır

Cildi sıklaştırır

Akneleri azaltır

İltihap gidericidir, antioksidan etkisi vardır

BAL KABAĞI CİLTTE NASIL KULLANILIR?

Cilde bir kabak kabuğu sürün ve cildin durumuna bağlı olarak 5 ila 10 dakika bekletin.

Batma, kızarıklık, kuruluk ve hafif cilt tahrişi genellikle kabak kabuğu soyma işleminin sonuçlarıdır.

Kabak kabuğu soyma işleminden sonra cilde bir nemlendirici uygulanmalıdır.

BAL KABAĞI NASIL SEÇİLİR?

Kabağın görüntüsü sert olmalı

Genelde taze kabak kendini renginden belli eder. Yöresine göre kabak rengi değişir. Daha beyaz olan kabaklar Düzce kabağıdır. Afyonkarahisar kabağının rengi koyu olur

Kabağın içi bazen çürük çıkabilir. Kendi rengini kaybeden kabağın içi çürük çıkar.

C vitamini diye abartmayın! 2 fincandan fazlası alerjiye sebep oluyor