AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Bal kabağının kabuğu genelde serttir ve herkes kabukları çöpe atar. Oysa bal kabağının kendisi kadar kabukları da faydalıdır. Peki, "Bal kabağı kabuklarından ne yapılır?"
Türkiye'nin başta Düzce, Sakarya olmak üzere hemen hemen her yerinde yetişen bal kabağının kilosu Düzce'de 10 TL'den başlıyor. Bal kabağı seçmenin püf noktaları ve bal kabağı kabuklarının faydaları...
BAL KABAĞI KABUĞUNUN FAYDALARI
Balkabağı kabukları beta karoten ve A vitamini içerir. Bu durum dolaşımı uyarır ve cildin iyileşmesini destekler
Balkabağı kabuğu cildi pürüzsüz yapar
Hücre yenilenmesine katkı sağlar
Kırışıklıkları azaltır
Kolajeni artırır
Cildi sıklaştırır
Akneleri azaltır
İltihap gidericidir, antioksidan etkisi vardır
BAL KABAĞI CİLTTE NASIL KULLANILIR?
Cilde bir kabak kabuğu sürün ve cildin durumuna bağlı olarak 5 ila 10 dakika bekletin.
Batma, kızarıklık, kuruluk ve hafif cilt tahrişi genellikle kabak kabuğu soyma işleminin sonuçlarıdır.
Kabak kabuğu soyma işleminden sonra cilde bir nemlendirici uygulanmalıdır.
BAL KABAĞI NASIL SEÇİLİR?
Kabağın görüntüsü sert olmalı
Genelde taze kabak kendini renginden belli eder. Yöresine göre kabak rengi değişir. Daha beyaz olan kabaklar Düzce kabağıdır. Afyonkarahisar kabağının rengi koyu olur
Kabağın içi bazen çürük çıkabilir. Kendi rengini kaybeden kabağın içi çürük çıkar.