AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Kahvaltı sofralarını zenginleştiren lezzetlerin başında yer alan ekmek kızartması sayesinde bayat ekmekleriniz yeniden kullanılır. Bayat ekmeklerinizi dilimlere ayırın ve buzdolabına kaldırın. Bu tarif sayesinde farklı bir lezzet tatmış olursunuz.
Çoğu kişi bayat ekmekleri yumurta ile değerlendirir. Ancak bu sefer İtalya mutfağından hayatımıza giren pizza tarzıyla sofralarınızı süsleyebilirsiniz.
10 dilim bayat ekmek
10 adet çeri domates
200 gram kaşar peynir
Yarım demet maydanoz
Bir yemek kaşığı mayonez
Bir yemek kaşığı tereyağı
Dilediğiniz baharatlar...
Bayat ekmekleri tereyağı ile iyice yağlayın.
Ardından Çeri domatesleri tam ortadan bölüp ekmeğin üzerine koyun.
Akabinde istediğiniz baharatı ve maydanozu ekmeğin üzerine serpiştirin.
En son ise kaşar rendesi serpip 170 derece ısıtılmış fırına koyun.
10 dakika sonra lezzetiniz hazır!
Afiyet şifa olsun...