Türk kahvesinin en fazla zayıflatan şekli! Detoks etkili, yağ bırakmıyor

Türk kahvesi antioksidan özelliklere sahip. Kahvenin ödem atıcı etkisine limon da ekleniyor. Peki sizi en hızlı fitleştiren kahve tarifi nasıl yapılır?

Türk kahvesinin karaciğer yağlanmasını azalttığı ortaya çıktı. Türk kahvesi limon eşliğinde tüketilirse yağ bırakmıyor. İşte Türk kahvesinin faydaları...

TÜRK KAHVESİ NEYE İYİ GELİR?

Türk kahvesi ve limonun faydaları ayrı ayrı ele alındığında her ikisi de sağlık açısından oldukça faydalıdır. Türk kahvesine limon katıldığında ise bu faydalar daha etkin hale gelmektedir. Limonlu Türk kahvesinin bilinen faydaları şu şekildedir:

Limonlu Türk kahvesi zayıflatır mı, yağ yakar mı? Ne zaman içilmeli?

Türk kahvesi antioksidan kaynağıdır. Düzenli olarak kahve tüketen kişilerde kahvedeki antioksidanın fazla olması nedeniyle karaciğer kanseri ve kalın bağırsak kanser türleri önde olmak üzere birçok kanser türüne yakalanma riskinin azaldığını gösteren bilimsel araştırmalar mevcuttur. Prof. Dr. Canan Karatay Türk kahvesinin her gün içilmesi gerektiğinden bahsederken "Bir Türk kahvesi fincanı, domatesin verdiği antioksidandan 100 kat daha fazla antioksidan verir vücudunuza. Beyni de açar, cin gibi olursunuz" diyor.

Türk kahvesi enerjiyi yükseltir, zekâyı açar. Beyindeki uyku nöronlarını geçersiz kılan kahve enerjiyi arttırır. Zihinsel fonksiyonların aktif hale gelmesiyle konsantrasyon ve odaklanma gücü çoğalır. Yapılan bilimsel araştırmalar Türk kahvesinin düzenli tüketilmesinin Alzheimer gibi zihinsel hastalıkları yavaşlatabileceği/geciktirebileceği sonuçlarını ortaya koyuyor.

Türk kahvesi ömrü uzatır. Atina Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan bir araştırmaya göre her gün düzenli olarak Türk kahvesi içenlerin uzun yaşama oranının daha yüksek olduğu saptandı.

Türk kahvesi kalp sağlığını korur. Yapılan araştırmalara göre düzenli olarak tüketilen Türk kahvesinin, damarların iç yüzeylerindeki hücrelerin yapılarını korumaya destek olarak kalp rahatsızlığına yakalanma riskini düşürebildiği görülmüştür.

Türk kahvesi karaciğer yağlanmasını azaltır. Yapılan araştırmalara göre düzenli Türk kahvesi içen kişilerde karaciğer yağlanması daha az görülür. Kahve, karaciğerdeki iltihabı azaltmakta da etkilidir.

Türk kahvesi diyabet düşmanıdır. Alman tıp insanlarının yaptığı bir araştırmaya göre, düzenli olarak içilen günlük 600 ml ve üzerindeki kahve tip 2 diyabete yakalanma riskini yüzde 23 oranında azaltmaktadır.