Türk kahvesi tüketen birçok insan, bol köpüklü olmasını istiyor. Çünkü her pişirilen kahvede aynı derecede köpük olmuyor. Öte yandan bazı noktalara dikkat edildiğinde, Türk kahvesi adeta köpükten geçilmiyor.
Türk kahvesi denildiğinde pek çok insanın aklında bol köpüklü bir içecek canlanabiliyor. Ancak her Türk kahvesinde aynı derecede köpük olmuyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından bol köpüklü kahve pişirme yöntemleri araştırılabiliyor.
Öte yandan Türk kahvesinin adeta köpükten geçilmemesi için pişirmeden önce bazı noktalara dikkat edilmesi öneriliyor. İşte söz konusu noktalardan birkaçı şu şekilde;
- Türk kahvesinin bol köpüklü olması için ısı kontrolü olan ve ısıyı doğru ileten cezvede pişirilmesi öneriliyor. Çünkü lezzetli ve köpüklü kahvenin pişirilmesinde, cezve seçimi oldukça önemli görülüyor.
* Kahvenin hem lezzetli hem de bol köpüklü olması için ince çekilmiş olması öneriliyor.
- Türk kahvesi hazırlanırken eklenen suyun oda sıcaklığında olması tavsiye ediliyor.