KADİR TEKİN
Türk kahvesi tutkunları buraya... Sabahları mis gibi kahve kokusuyla uyanmak isteyenler için harika bir yöntem ortaya çıktı. Uzmanların ve kahve severlerin uyguladığı bu küçük ama etkili yöntemle kahvenizin tazeliği aylarca korunuyor. Tek yapmanız gereken Türk kahvesi kavanozuna 2 adet küp şeker atmak. Küp şeker, Türk kahvesini aylarca taze kalmasını sağlıyor.
Türk kahvesi, öğütüldükten sonra hızla bayatlamaya başlar. Hava, nem, ışık ve sıcaklık gibi faktörler kahvenin aromasını kaybetmesine ve tadının bozulmasına neden olur. Bu yüzden doğru saklama koşulları oldukça önemlidir. Ancak şimdi duyacağınız bu pratik yöntem, kahvenin bayatlamasını neredeyse tamamen engelliyor.
Uzun süre taze kalan Türk kahvesinin sırrı, kavanozun içine atılan 2 adet küp şeker! Küp şeker, bulunduğu ortamdaki nemi emerek kahvenin nemlenmesini ve dolayısıyla bayatlamasını önlüyor. Bu sayede kahve, aylarca ilk günkü gibi taze, mis gibi kokulu ve lezzetli kalıyor.
Doğal nem emici: Şeker, nemi içine çekerek kahvenin kuru kalmasına yardımcı olur.
Kolay ve maliyetsiz: Her evde bulunan basit bir malzeme ile uzun süreli tazelik sağlanır.
Koku koruyucu: Kahvenin aromasının uçmasını da yavaşlatır.
Kahvenizi hava almayan cam bir kavanoza koyun.
İçine 2 adet küp şeker ekleyin.
Kapağını sıkıcı kapatın.
Güneş almayan, serin ve kuru bir yerde muhafaza edin.
İsterseniz şekeri küçük bir tülbent içinde koyarak doğrudan temasını önleyebilirsiniz. Bu da kahveyle karışmasını engeller, aynı etkiyi sağlar.