Türk kahveli mantı nasıl yapılır? Türk kahveli mantı tarifi ve malzemeleri!

Türk kahveli mantı tarifi 360 Tv ekranından yayınlanan yemek programı Benim Yemeğim ile ekrana geldi. Akşam için farklı tarif arayışı içinde olanlar Türk kahveli mantı tarifine bayılacak. Şef Rafet İnce'nin sunumu ile ekrana gelen programda her gün farklı menüler ön plana çıkıyor. Türk kahveli mantı nasıl yapılır?

Türk kahveli mantı tarifi ekran başındaki izleyenlerin ilgisini çekti. Şef Rafet İnce'nin sunduğu Benim Yemeğim programında günün menüsü Türk kahveli mantı oldu. Hafta içi her gün saat 12:00'de yayınlanan yemek yarışmasında 360 Tv'de yayınlanıyor. Alternatif yemek arayışında olanlar için Türk kahveli mantı tarifi ve malzemeleri haberimizde.

TÜRK KAHVELİ MANTI

Malzemeler

Hamur İçin;

3 Su Bardağı Un

3 Yemek Kaşığı Türk Kahvesi

1 Adet Yumurta

1 Çay Kaşığı

İç Harcı İçin:

150 Gram Dana Döş Çift Çekim Kıyma

1 Adet Soğan

2 Diş Sarımsak

Yarım Tatlı Kaşığı Sumak

Karabiber, Tuz

Yoğurt İçin:

4 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt

7 Yaprak Fesleğen

1 Diş Sarımsak

Tuz

Sos İçin:

4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

7 Dal Taze Nane

Yarım Tatlı Kaşığı Sumak

TÜRK KAHVELI MANTININ YAPILIŞI

İç Harcı İçin:

Kıymaya sumak, rendelenmiş soğan, sarımsak, karabiber ve tuz ekleyerek karıştırıyoruz.

Mantı İçin:

Un, türk kahvesi, yumurta, tuz ve ılık su ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz. Bezeler haline getirdiğimiz hamuru kare şeklinde kesiyoruz. Kestiğimiz parçaların ortasına iç harcımızı ekleyerek hamurumuza mantı şeklini veriyoruz. Şekil verdiğimiz mantıları tuzlu suda haşlıyoruz.

Sos İçin:

Zeytinyağına nane ve sumağı ekleyip sosun rengi değişene kadar kavuruyoruz.

Yoğurt İçin:

Yoğurda ezilmiş sarımsak, fesleğen ve tuz ekleyerek karıştırıyoruz. Bütün malzemeleri birleştirerek tabaklıyoruz.