Tümörün ve iltihabın kökünü kazıyor! Hayvan deneylerinde test edildi, kurutun

Hayvanlar üzerinde yapılan bir deneyde turna yemişinin tümörden iltihaba kadar kötü hücreleri yok ettiği belirtildi. Peki antibiyotik kadar özel içeriklere sahip olan turna yemişi faydaları neler?

Bu meyve antibiyotiğin özütlerini içeriyor enfeksiyonu söküp atıyor. Özellikle kurusu tüketilen meyve, sadece enfeksiyona değil mide sorunlarına da çözüm oluyor...

Yaban mersiniyle aynı familyadan gelen turna yemişi, yaban mersininden farklı olarak sadece kurutulmuş olarak tüketiliyor. Bunun nedeni ise yaş halinin acı olmasıdır.

Antibiyotiklerde kullanılan özütler içeren turna yeşimi, idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde ve önlenmesinde oldukça etkilidir. Ayrıca turna yemişinin, mide hastalıklarını hafifletme ve ülser tedavisinde de etkisi vardır.

Turna yemişinin suyu ise streptococus mutans bakterisinden kaynaklanan diş çürümelerini azaltabilir. Fakat bu meyvenin suyunun oldukça ekşi olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

KANSER VE FELÇ RİSKİNİ AZALTIYOR

Hayvanlar üzerinde yapılan deneyler ise, turna yemişinin akciğer ve lenf tümörlerini azalttığı, felçten sonra beyinde hasar oluşumuna karşı da koruma sağladığı ortaya çıkmıştır.

O KİŞİLERİN TÜKETMESİ SAKINCALI

Sağlık üzerinde faydası bulunan turna yemişi bazı kişiler için ise risk oluşturabiliyor. Özellikle kan sulandırıcı ilaç kullananlarda pıhtılaşma sorununa yol açabilir. Bu yüzden bu kişilerin tüketmesi tavsiye edilmiyor. Aynı zamanda aşırı tüketimde ishal ve karın ağrısına da yol açabilir. Bu yüzden dengeli tüketmek büyük önem taşıyor.