Tüm patlıcan yemeklerinin lezzetini 2 kat artırıyor! Acısını yok etmek bu kadar kolay

Patlıcanlı yemekler menülerin vazgeçilmezi. Fakat bu yemeklerde patlıcan acı olursa ve kararırsa yemeğiniz ne kadar özenli olursa olsun lezzetsiz olur. Sofranızda menüde çok konuşlan patlıcanlı yemek yapmak istiyorsanız işe bu acıdan başlamanız gerek. İşte patlıcanın acısını alan 3 yöntem...

Patlıcanlı yemekler hem yaz hem de kış menülerinde daima popüler. Türk mutfağında önemli bir yeri olan patlıcan acı olursa ya da kararırsa tüm yemekler hem lezzet hem de görsellik açısından eksik olur. Peki, patlıcanın acısı için ne yapmak gerek?

PATLICANLARIN KARARMAMASI VE ACISI İÇİN 3 PÜF NOKTASI

1. Patlıcanları közleyecekseniz önce çatalla ya da bıçakla her yerinden minik delikler açın. Sonra güzelce tuzlayın ve soğuk suda bekletin. 15 dakika kadar suda bekledikten sonra sudan çıkarıp kurulayın ve közleyin.

2. Patlıcanı yemek yapacaksanız küp küp ya da işte yemeğinize göre dilimleyecekseniz acısını almak şart. Ayrıca kararması da gerekiyor. Bunun için soyduğunuz patlıcanları bol suda bekletin.

3. Patlıcanı kızartacaksanız tuzlu suda bekletin. Kararma için suya biraz limon sıkın.

Evde 2 patates varsa kahvaltı şölene dönüşebilir! Akşama kadar acıkmazsınız!

3 karanfili sabahları böyle deneyin, kabızlık ve şişkinlikten eser kalmıyor! Bağırsakları boşaltıyor