Tükettiğiniz tavuk taze mi? İşte anlamanın yöntemleri...

Tavuk pek çok kişinin severek tükettiği besinler arasında yer alıyor. Ancak bozulmuş tavuk, ''salmonella'' ismi verilen bakterilerin, vücudu zehirlemesine sebep olabilir. Bu nedenle, söz konusu besin satın alınırken tazeliğine dikkat edilmesi gerekiyor. İşte detaylar…

Tavuk pek çok insanın her yaşta severek tükettiği besinler arasında bulunuyor. Ayrıca hem haşlanarak hem de fırında pişirilerek tüketilen tavuk, her türlü lezzetli ve faydalı olabiliyor. Ancak tüketilen tavuğun taze olması da önemli görülüyor.

Taze olmayan tavuk, zehirlenmeye neden olabilir. Ayrıca bu noktada, tavuk taze mi değil mi anlamanın yöntemleri de bulunuyor. Söz konusu yöntemler sonucunda, taze bir tavuk tüketmek mümkün olabiliyor.

TAZE TAVUK BELİRTİLERİ

Birçok insanın severek tükettiği tavuk, taze olmadığında sağlık problemlerine neden olabilir. Bu nedenle alınan tavuğun tazeliğine dikkat edilmesi gerekiyor. Ayrıca bazı basit yöntemler sonucunda tavuğun taze olup olmadığı da anlaşılabiliyor. Nitekim söz konusu yöntemlerden bazıları da aşağıda yer alıyor.

  • Rengi pembe beyaz olan tavuğun eti taze olarak belirtiliyor. Ancak derisi sarıya benzer ve gri renge dönmüşse, tüketilmemesi gerekir.
  • Bozulmaya başlayan tavuk ekşimsi ve ağır bir koku yayar. Bu durumda o besinden uzak durulması gerekir.