Tok tutan kahvaltılık tarifler Türkiye'de ve dünyada birçok insanın dikkatini çekiyor. Öte yandan bu konu ile ilgili Canan Karatay'da kahvaltılık bir tarif paylaşmıştı. Ayrıca Canan Karatay'ın önerdiği kahvaltılık tarif birkaç malzeme ile pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Bu nedenle tüketmeyenler adeta pişman olabiliyorlar.
Canan Karatay, kahvaltılarda afiyetle tüketilebilecek akıtma tarifi paylaşımında bulundu. Tok kalmaya fayda sağlayabilen akıtma, pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından tercih ediliyor. İşte Canan Karatay'ın kahvaltılık tarif önerisi için gerekli malzemeler;
1 su bardağı kadar ekşimik suyu (süt ya da su olabilir).
1/4 çay kaşığı karbonat.
1/3 su bardağı un.
Tereyağı.
Kristal kaya tuzu.
Canan Karatay'ın önerdiği akıtma tarifi, yukarıdaki malzemeler ile pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. İşte akıtma tarifinin hazırlanışı;
Küçük bir kasenin içine un, tuz ve karbonat yerleştirilir.
Ardından üzerine ekşimik suyu yavaşça una yedirerek eklenir (birden koyulursa fazla sulu olabilir).
Karıştırılır ve boza kıvamında bir sıvı hamur yapılır.
Devamında yayvan bir tava kısık ateşte ısıtılır.
Sonra içerisine 1 çay kaşığı kadar tereyağı koyulur ve üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar akıtma hamuru akıtılır.
Ardından tahta kaşığın ters yüzü ile krep gibi yaydırılır.
Altı hafif kızarınca tersyüz edilir ve üst tarafı da aynı şekilde pişirilir.
Akabinde sıcak şekilde servis edilebilir.
Not: Tercihe bağlı akıtmanın yanında avuç içi kadar beyaz peynir ya da ekşimik de servis edilebilir.